B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

SASVIM KUL DEČIJE TORTE

autor: Gomex | 08.03.2018
SASVIM KUL DEČIJE TORTE

Ako ste mislili da kul dečije torte predstavljaju isključivo junake crtanih filmova, grdno ste se prevarili. Torte za rođendane i ostala slavlja mališana danas su toliko maštovite da će vam biti potrebno pravo umeće da ih napravite, a podjednako će, sigurni smo, ostaviti bez daha i vas i slavljenika ili slavljenicu i male i velike goste...

Kao inspiracija za dečiju rođendansku tortu veoma lako mogu poslužiti omiljene slobodne aktivnosti, pa svima koji vole da pevaju može kao dobra ideja doći torta u obliku mikrofona, a onima koji vole da sviraju izgled dečije torte u obliku najdražeg instrumenta. Za sve koji vole filmove i bioskop, na primer, tu je izgled u obliku kutije kokica sa dodatim 3D naočarima, dok će onima koji vole video-igre torta u formi kompjutera biti sigurno najdraža.

Nisu izostavljeni ni oni dečaci koji maštaju da budu vatrogasci, pa će izgled dečije torte u obliku vatrogasnih kola sa dodatim kapkejkovima sa strane, na kojima se nalazi mala „vatra“, sigurno biti pun pogodak. Za sve klinceze koje maštaju da postanu princeze, tu je kruna na jastuku, a za sve vile tu je kapa i čarobni štapić.

Kao posebno zanimljiva i donekle najlakša za pravljenje, tu je dečija torta iz dva dela koja predstavlja rampe iz skejt-parka, kojima su dodati minijaturni skejtbordovi od marcipana. Nešto teža za pravljenje je, pak, ona u obliku velikog gusarskog broda, sa jedrima i palubom.

Devojčice koje vole modu će, sa druge strane, obradovati izgled dečije torte u obliku tašnice i cipelica, a ako se ipak odlučujete za malo jednostavnije primere, lako ćete od torte četvrtastog oblika izrezati haljinicu i potom je ukrasiti.

Ribice su često ukrasi dečije torte, ali sada dolaze tek kao dodatna dekoracija torte koja predstavlja čitav morski svet. Plava boja kao osnova služi za dodavanje 3D ukrasa od marcipana, od riba i ribica, meduza, morskih zvezda i zvezdica, trave i svih ostalih bića, pa će biti pravo oduševljenje za sve klince i klinceze.

Njima se pridružuju torte koje predstavljaju plažu, sa peskom, morem, suncobranima i daskom za surf, a ne bi trebalo zaboraviti ni kantice i lopatice i poneki kamičak, dakako od marcipana. Idealno za sve letnje dečije rođendane!