B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Na putovanju sa decom!

autor: Gomex | 18.07.2019
Na putovanju sa decom!

Kada idete sa bebom ili malom decom na odmor - sve što ste do sad znali o odmoru više ne važi. Uspećete da se odmorite punih pet minuta u toku dana - ako budete imali sreće, jer će dete trčati, jesti pesak, tražiti igračku, vodu, sladoled, smejati se, plakati i sve vreme vas držati zaokupljenim.

Uživanje na suncu sa dozom opreza

Kriterijumi za izbor dobre plaže su potpuno drugačiji sada kada vodite i dete, nego dok ste išli sa društvom. Prvi savet je da izaberete plažu na kojoj ima dece sličnog uzrasta. Biće vam mnogo lakše da zabavite dete ako imate pomoć u tome. Peščane plaže su za malu decu praktičnije od onih sa kamenčićima. Na peščanoj plaži nema bacanja kamenja i barem niko neće biti pogođen kamenom.

Namažite kremu za sunčanje deci i pre nego što napustite smeštaj. To će vam olakšati život. Kako vam ne bi promakao ni delić detetove kože, namažite mu kremu i pre nego što ste mu obukli kupaći kostim. Kad stignete na plažu, potrudite se da namažete dete svaka dva sata ili svaki put kad izađete iz vode.

Pripremite posebnu torbu za igračke. Ako često volite da menjate mesto kupanja i u konstantnoj ste potrazi za novim skrivenim plažama, torbu sa igračkama za plažu ne morate ni vaditi iz automobila.

Naoružajte se grickalicama i sokićima. Veče pre odlaska na plažu, sokove i fašice sa vodom stavite u zamrzivač. Ne zaboravite da ponesete hranu za sebe. I mama i tata moraju nešto da pojedu.

Ne zaboravite sandale!

Pripremite gumene sandale. Da li iko ko nema decu uopšte i poseduje sandale za vodu? Ne verujemo. Potrudite se da nabavite jedan par. Zavisno kakva je plaža, mnogo stakla iz mora, školjki i vreo pesak mogu ozlediti vaša stopala, kao i nežne prstiće deteta. Takođe, pripremite se za navale peska. Dete ne može da shvati zašto ne želite pesak na ležaljci ili prostirci. Njemu će uvek biti zanimljivo da sipa pesak na vaše ruke, noge, pa čak možda i u vaše piće.

Ne biste li olakšali odlazak, ne budite lenji i spakujte se veče pre odlaska. Otklonite sve ono što vam je suvišno i ostavite u torbi samo stvari za koje ste sigurni da će vam zatrebati. Pripremite i dodatni par pelena za kupanje. Sigurno ćete poželeti da presvučete dete svaki put kad izađe iz vode. Takođe, ne zaboravite sitan novac. Svakako ćete naleteti na sladoled i sokiće!