B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Miris proleća ukus Orea

autor: Gomex | 07.03.2019
Miris proleća ukus Orea

Sve smo bliži proleću, bar kalendarski, i sve više nestrpljivi da ugledamo prve pupoljke i šarene cvetiće. Deca se naročito raduju buđenju prirode i sigurno i ona jedva čekaju da ponovo čuju ptičice i vide ih na grani. Predlažemo da skratite ovo čekanje uz prelepe aktivnosti koje smo izdvojili. Ko zna, možda unošenjem boja u svakodnevicu dozovete ovo divno godišnje doba...

Prolećne aktivnosti

Proleće može biti idealna prilika da objasnite detetu promene u prirodi. Pomozite mu da zasadi cvet ili drvo i objasnite mu šta će se s tom biljkom dogoditi. Vaš mališan će imati priliku da posmatra bujanje biljke kojoj je sam podario život, spozna promenljivost sveta i uoči važnost prirode.

Dok se priroda budi, vreme je da se probudi i umetnik u vašem mališanu. Pripremite hartiju, olovke, drvene i vodene bojice i flomastere i posvetite se umetnosti. Neka novo godišnje doba bude vaša inspiracija za lepu pesmu o buđenju prirode iz zimskog sna ili za prikaz guste krošnje drveta načičkane cvetovima jabuka i trešanja...

Venac od cveća može biti odličan ukras za vrata ili policu, a devojčice vole da ga, maskirane u princeze, stave na glave kao krunu. Za šta god se koristio, on će svakako doneti ogromnu zabavu prvih dana proleća. Mališani uživaju u branju cveća, pažljivog biranja i kombinovanja boja na neki svoj način, pa će pravljenje venčića biti nezaboravna aktivnost koju ćete, svakako, ponavljati čitavog proleća.

Uz pomoć svog omiljenog pomoćnika u kuhinji, možete pozdraviti proleće ukusnim kolačima. Pripremite detetu šarenu kecelju, zajedno pravite kolače i dekorišite ih cvetićima, leptirićima. Proleće sa sobom nosi mnogo toga, a mogućnosti za česte šetnje po prijatnom vremenu su možda i najveća korist. Prvi dani proleća su odlična prilika da sa svojim mališanom provedete dane na svežem vazduhu, osetite tople sunčeve zrake, prošetate nekim parkom i odgovorite na sva njegova „prolećna’’ pitanja.

I bebe vole proleće

Ne uskraćujte bebama sunce i svež vazduh, iz straha da je još hladno za njih. Prija im šetnja u proleće, najmanje pola sata dnevno. Važno je samo da ih pripremite za izlazak. Nemojte ih “bundati”, jer to može da bude opasno. “Slojevito oblačenje” je uvek dobro rešenje. Nemojte ni da vas prevari martovsko sunce, pa da mu se prepustite. Ukoliko primetite da je jako i da ste mu izloženi, zaštitite bebu kremom i kapicom.