B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kakva je tvoja kolekcija?

autor: Gomex | 21.11.2019
Kakva je tvoja kolekcija?

Ljudi koji se bave kolekcionarstvom kažu da je to neverovatna strast, koja s vremena na vreme prerasta i u opsesiju. Sakupljate, organizujete, maštate i nikada nemate sve...

Kolekcionarstvo-neverovatna strast

Neki od nas su čak i u odraslom dobu ostali zaneseni svojim maštarijama o upotpunjavanju kolekcija iz detinjstva, pa im ni sada nije strano pretraživanje internet aukcija i buvljaka, ali i posećivanje događaja specijalno organizovanih u cilju razmene kolekcionarskih predmeta, sve zarad pronalaženja baš onih koje traže. 

Pored albuma sa sličicama koji su podjednako zahvatili skoro sve generacije, igračke su takođe plenile pažnju mališana. Muškarci uglavnom pamte svoje automobilčiće iz detinjstva, dok nekadašnje devojčice često i dalje poseduju bar poneku od najbolje očuvanih lutaka sa kojima su se rado igrale (ili baš one sa kojima se nisu igrale, pa su iz tog razloga i ostale očuvane).

Od Barbie lutaka do likova iz Star Wars-a

Najpopularniji proizvođač kada su u pitanju automobili je verovatno BURAGO, a devojčice iz devedesetih sigurno najbolje pamte BARBIE lutke, pa možda čak i onu koja je izrađena po liku Lepe Brene, u to vreme neverovatno popularne.

Figure likova iz različitih crtanih filmova i serijala takođe su oduvek imale veliku popularnost. Među njima se posebno ističu figure Diznijevih likova čija je  proizvodnja počela u Jugoslaviji davnih šezdesetih godina.

„Nešto mlađa deca“ koja su odrastala osamdesetih, gajila su ljubav prema Ratovima zvezda, te je odatle sasvim spontano proizašla i kolekcionarska strast i želja da se poseduju sve figurice koje su u vezi sa pomenutim serijalom. U nekim slučajevima, to više i nisu samo figurice, već svi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa serijalom ili likovima iz Star Wars-a.