B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

IZLAZAK U PRIRODU!

autor: Gomex | 03.05.2017
IZLAZAK U PRIRODU!

Proleće je, možda, najlepše godišnje doba za mališane. Dani traju duže, svuda oko nas su zelenilo i šareni cvetovi, a prilike za zabavne i poučne aktivnosti su bezbrojne. Deca po čitav dan provode na svežem vazduhu, aktivniji su i uživaju u svojevrsnoj prilici da istraže prirodu i izmisle nove igre, zasnovane na pupoljcima, zelenim listićima i gustoj travi i da razmisle o promenama. Mašta, zdravlje, radost... Sve to buja u mališanima dok se proleće budi! Zato ne dozvolite da prvi dani proleća budu obični dani. Obeležite ih nizom zabavnih aktivnosti i pokažite detetu da ne postoji zabavnija i prijatnija igraonica od parka, dvorišta i šume.

Proleće može biti idealna prilika da objasnite detetu promene u prirodi. Pomozite mu da zasadi cvet ili drvo i objasnite mu šta će se s tom biljkom dogoditi. Vaš mališan će imati priliku da posmatra bujanje biljke kojoj je sam podario život, spozna promenljivost sveta i uoči važnost prirode.

Venac od cveća može biti odličan ukras za vrata ili policu, a devojčice vole da ga, maskirane u princeze, stave na glave kao krunu. Za šta god se koristio, on će svakako doneti ogromnu zabavu prvih dana proleća. Mališani uživaju u branju cveća, pažljivog biranja i kombinovanja boja na neki svoj način, pa će pravljenje venčića biti nezaboravna aktivnost koju ćete, svakako, ponavljati čitavog proleća.

Dok se priroda budi, vreme je da se probudi i umetnik u vašem mališanu. Pripremite hartiju, olovke, drvene i vodene bojice i flomastere i posvetite se umetnosti. Neka novo godišnje doba bude vaša inspiracija za lepu pesmu o buđenju prirode iz zimskog sna ili za prikaz guste krošnje drveta načičkane cvetovima jabuka i trešanja...

Uz pomoć svog omiljenog pomoćnika u kuhinji, možete pozdraviti proleće ukusnim kolačima. Pripremite detetu šarenu kecelju, zajedno pravite osvežavajuće kolače i dekorišite ih cvetićima, leptirićima.

Proleće sa sobom nosi mnogo toga, a mogućnosti za česte šetnje po prijatnom vremenu su možda i najveća korist. Prvi dani proleća su odlična prilika da sa svojim mališanom provedete dane na svežem vazduhu, osetite tople sunčeve zrake, prošetate nekim parkom i odgovorite na sva njegova “prolećna” pitanja.