B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

DOSADNI KAŠALJ

autor: Gomex | 11.01.2017
DOSADNI KAŠALJ

Suv kašalj je redovni pratilac virusnih infekcija i pored ometanja dnevnih aktivnosti deteta u igri, može biti i osnovna prepreka da dete ima miran san. Ovaj tip kašlja vrlo brzo prerasta u drugi, kada se stvara velika količina sadržaja u disajnim putevima, a virusima se priključe i bakterije. Veoma je važno reagovati već kod prvih simptoma.

Pored sirupa koji umiruju suvi kašalj ili, sa druge strane, olakšavaju iskašljavanje sadržaja, od koristi mogu biti i različiti tipovi masti i balzama koji se nanose na grudi i smanjuju neprijatne simptome prehlada. Isparljive komponente i prijatni mirisi podsećaju nas da nam je priroda najbolji saveznik i to u oblicima prilagođenim savremenom načinu života.

Sirupi za kašalj mogu biti različitog sastava i namene. Sirupi koji u svom sastavu sadrže beli slez, efikasno umiruju suv i nadražajni kašalj, dok oni formulisani na bazi jagorčevine i bokvice pomažu razređivanje nakupljenog sekreta u gornjim disajnim putevima i njegovo lakše i brže iskašljavanje.

Sirupi na bazi ekstrakta bršljana pomažu kod svih vrsta kašlja. Oni umiruju sluzokožu grla, umanjujući nadražaj na kašalj, ali istovremeno i omogućavaju iskašljavanje sekreta nakupljenog u bronhijama.

Od velikog je značaja da lekar, ali i roditelj, prepoznaju kod dece o kom tipu kašlja se radi, kako bi mogli da mu daju adekvatan biljni sirup. Ovi sirupi se bolje podnose, imaju manje neželjenih dejstava i manja je mogućnost pojave alergijskih reakcija. Upotrebljavaju se duže nego sintetski lekovi protiv kašlja, pa su mnogo više proučeni efekti njihovog delovanja. Još su naše majke i bake koristile iste biljke za smirivanje prehlade, a danas su svi ovi sastojci upakovani u efikasne biljne formule protiv kašlja.