B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

ČAROLIJA DARIVANJA!

autor: Gomex | 20.12.2017
ČAROLIJA DARIVANJA!

Pokloniti nešto nekome koga volimo pruža zadovoljstvo i nama i osobi kojoj poklanjamo. Darom se može pokazati mnogo toga - ljubav, poštovanje, naklonost, nežnost...

Međutim, poklon za dete ili decu je prava čarolija kada stižu praznici ili rođendani. Njima je lako kupiti bilo šta. Raduju se igračkama, bojankama, knjizi, olovkama, tašnama, odeći i slatkišima podjednako.

Naša je preporuka da dobro razmislite za koji uzrast dece šta kupujete.

Bebama preporučujemo zvečke, plišane figurice, veće mekane igračke koje su bezbedne za igru. Igračke koje stvarno trebaju deci su one koje im omogućavaju da nauče nove veštine, vežbaju odnose sa drugarima i svetom. Dobre igračke podstiču razvoj deteta u svakom smislu.

Malo veći klinci mogu sa već mnogo više igračaka da se zabavljaju. Široka je lepeza proizvoda za njih. Javljaju se i složenije igre, jer je dete ovladalo funkcijom uspravljanja i uspravnog hodanja, uz sve to motorika šake je razvijenija.

Uzrast od četvrte do sedme godine predstavlja period intenzivnog detetovog razvoja. Odrastajući, postajaće sve spretnije i aktivnije.

Knjiga je takođe super poklon za onu decu koja već znaju čitati. Knjiga je jedno posebno blago iz čega se i uči, ali se ujedno i zabavlja. Naučite dete da je čitanje zabava, a ne samo jedan zadatak koji je zadat od strane učitelja i nastavnika.

Društvene igre su isto za decu većeg uzrasta i idealni za veće društvo. Ne zaboravite - sve je dobro osim deteta koje samo sedi na klupi, posmatrajući ostalu decu kako se igraju, sa ili bez pravila. Najgore je kada dete previše boravi kod kuće, daleko od vršnjaka, od svežeg vazduha, sunca, radosti i rumenih obraza. A boravak napolju je dobar i za vas, posebno ako ste jedan od učesnika igre...