B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Bata i seka

Slatki kalcijum za zdravo odrastanje!
autor: Gomex | 10.10.2019

Slatki kalcijum za zdravo odrastanje!

Kalcijum predstavlja jedan od važnijih minerala za rast i razvoj svakog deteta, čiji nedostatak utiče na sam kvalitet života. Nikako nemojte potcenjivati moć ovog minerala, a evo i zašto.

Za iminitet presudna su vlakna!
autor: Gomex | 26.09.2019

Za iminitet presudna su vlakna!

Za ispravno funkcionisanje creva presudan je sastav namirnica koje unosimo u organizam, zato je važno da u ishranu deteta uvrstite hranu bogatu vlaknima...

Neću to da obučem!
autor: Gomex | 12.09.2019

Neću to da obučem!

“Neću to da obučem, hoću ovo” je rečenica koja se u nekim porodicama često čuje. Ponekad dete neće da izađe iz kuće dok nije obuklo ono što je naumilo.

Slane grickalice!
autor: Gomex | 29.08.2019

Slane grickalice!

Najsigurniji i najlakši način da roditelji kupe malo tišine u kući jeste da deci, na njihovu radost, u ruke gurnu tablet i mobilni telefon ili da im puste neki od brojnih televizijskih programa. Kako da u tome ne preteraju i da im ovi uređaji ne budu bebisiteri, odgovor je dala Američka pedijatrijska akademija u smernicama o tome koliko vremena bi najmlađi smeli da provedu ispred ekrana.

Tajna obične palačinke :)
autor: Gomex | 15.08.2019

Tajna obične palačinke :)

Nema slađih uspomena od maminih ili bakinih palačinki sa šećerom ili džemom, pečenih u krugu porodice i u broju koji poželimo! Takav recept za testo za palačinke ne možete iščitati ili prepisati.

Mikijeve bele rukavice!
autor: Gomex | 01.08.2019

Mikijeve bele rukavice!

Verovatno ste primetili da skoro svi Diznijevi junaci nose bele rukavice na rukama. Iako je dugo smatrano da je to tajna danas znamo da najpoznatija produkcija crtanih filmova za to ima tri dobra razloga. Otkrivamo vam o čemu je reč...

Na putovanju sa decom!
autor: Gomex | 18.07.2019

Na putovanju sa decom!

Kada idete sa bebom ili malom decom na odmor - sve što ste do sad znali o odmoru više ne važi. Uspećete da se odmorite punih pet minuta u toku dana - ako budete imali sreće, jer će dete trčati, jesti pesak, tražiti igračku, vodu, sladoled, smejati se, plakati i sve vreme vas držati zaokupljenim.

Sladoled, omiljena letnja poslastica!
autor: Gomex | 04.07.2019

Sladoled, omiljena letnja poslastica!

Mmm, sladoled… Omiljena poslastica mnogih mališana a i onih starijih. Po navici se najviše konzumira u toku leta, mada nema razloga da omiljeni vam slatkiš ne jedete i tokom ostalih godišnjih doba - pod pretpostavkom da ste zdravi, naravno.

Na „bajkerima”svet ostaje!
autor: Gomex | 20.06.2019

Na „bajkerima”svet ostaje!

Prva samostalna vožnja bicikla sigurno za mnoge predstavlja jednu od najlepših uspomena iz detinjstva. Nakon što deca prohodaju bez bilo kakvih pomagala poput hodalice, postaje vrlo jednostavno da savladaju i vožnju tricikla ili bicikla bez pedala tako što će koristiti noge za zalet.

RAS##&#puuuust!
autor: Gomex | 06.06.2019

RAS##&#puuuust!

Približava se kraj školske godine. Mnogo je kontrolnih zadataka i ispitivanja. Deca osećaju tremu, strah, uznemirena su i anksiozna. Konstantan pritisak im visi nad glavom: „Kako li ću proći? Da li ću uspeti da popravim ocenu? Koliki prosek ću imati? Da li ću ići na more? Da li će mama i tata biti ljuti ili ponosni?“

Savršen plan za carstvo snova!
autor: Gomex | 23.05.2019

Savršen plan za carstvo snova!

Da li vaša deca teško zaspu uveče? Psiholozi smatraju da to nije razlog za brigu, ali da ipak mališani treba da odspavaju preporučenih 8 sati. Ako nemate ideju kako da im pomognete da lakše otplove u “carstvo snova”, mi vam dajemo nekoliko finih predloga...

Izazovi uživanja u sladoledu
autor: Gomex | 09.05.2019

Izazovi uživanja u sladoledu

Mmm, sladoled… Omiljena poslastica mnogih mališana a i onih starijih. Po navici se najviše konzumira u toku leta, mada nema razloga da omiljeni vam slatkiš ne jedete i tokom ostalih godišnjih doba - pod pretpostavkom da ste zdravi, naravno.

Uskrs i uskršnja čarolija!
autor: Gomex | 18.04.2019

Uskrs i uskršnja čarolija!

Najveći hrišćanski praznici oduvek su bili prilika da se na jednom mestu okupi cela porodica kako bi zajedno praznovala. Ništa drugačiji slučaj nije sa Uskrsom, praznikom kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista.

Prolećne igre za decu...
autor: Gomex | 04.04.2019

Prolećne igre za decu...

April je stigao. Sunce sve jače poziva na sveopšti izlazak napolje. Deci je u ovom periodu svakako najzabavnije da se igraju na otvorenom prostoru, igralištu.

Kašice-najlepše za najmlađe!
autor: Gomex | 21.03.2019

Kašice-najlepše za najmlađe!

Dečje kašice namenjene su najmlađem i najlepšem delu ljudske populacije, u najosetljivijem periodu rasta i razvoja. Danas, u eri ekspanzije razvoja tehnologije proizvodnje hrane, dečje kašice predstavljaju zdravu hranu bez konzervansa, veštačkih boja i aditiva.

Miris proleća ukus Orea
autor: Gomex | 07.03.2019

Miris proleća ukus Orea

Sve smo bliži proleću, bar kalendarski, i sve više nestrpljivi da ugledamo prve pupoljke i šarene cvetiće. Deca se naročito raduju buđenju prirode i sigurno i ona jedva čekaju da ponovo čuju ptičice i vide ih na grani.

IQ ishrana bogata ribom!
autor: Gomex | 21.02.2019

IQ ishrana bogata ribom!

Mnogobrojna istraživanja dokazivala su i savetovala češću ishranu morskom i rečnom ribom, kao i morskim plodovima. Ishrana bogata ribom preporučuje se svima, bez obzira na godine starosti, a naročito se preporučuje deci.

Na snegu je uvek veselo...
autor: Gomex | 07.02.2019

Na snegu je uvek veselo...

Tokom zimskih meseci i hladnih dana mnogi roditelji se plaše da svoju decu izvedu napolje zbog prehlada i razboljevanja. Parkovi i igrališta su se ispraznili a deca se više igraju kod kuće i u igraonicama gde ih vrebaju virusi u zatvorenom prostoru.

Druženje sa decom i obaveze...
autor: Gomex | 24.01.2019

Druženje sa decom i obaveze...

Značaj igre za rast i razvoj je česta tema među stručnjacima, roditeljima, vaspitačima. Kroz igru deca unapređuju svoje fizičko i mentalno zdravlje. Međutim, kako deca pođu u školu tako se značaj igre smanjuje, a neke druge stvari dobijaju primat, kao što su rešavanje domaćih zadataka i učenje.

Kvalitetno provesti raspust?
autor: Gomex | 10.01.2019

Kvalitetno provesti raspust?

Đaci srednjih, ali i osnovnih škola prilično su opterećeni gradivom, a istraživanja u Srbiji pokazuju da veliki procenat dece ima i vanškolsku aktivnost, treniraju sportove, uzimaju časove stranih jezika, plesa, idu na kurseve glume, slikanja, vajanja...