B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Bata i seka

Ishrana dece sa posvećenjem
autor: Gomex | 11.10.2018

Ishrana dece sa posvećenjem

Roditelji često brinu da odbijanje njihovog mališana da jede određenu hranu zapravo znači da nešto nije u redu, odnosno da je njihovo dete bolesno. Ta briga ih često natera da svoje mališane teraju da jedu, ali za tim zapravo nema potrebe... Evo i zašto.

Društvene igre i njihova uloga u razvoju dece
autor: Gomex | 27.09.2018

Društvene igre i njihova uloga u razvoju dece

Igra pruža deci mogućnost da kroz maštu i kreativnost budu šta god požele, da ispolje svoje potrebe i odigravaju svoje želje. Kroz igru deca imaju priliku da se zabave i da na zanimljiv način steknu dragocena iskustva i saznanja o svetu koji ih okružuje.

Sladoled-Istine i zablude
autor: Gomex | 13.09.2018

Sladoled-Istine i zablude

Prvi kornet ili kako su je tad nazivali „jestiva čašica za sladoled“ izmislio je poslastičar sa Vol Strita, Italo Marićoni, a prvi sladoled na štapiću osmislio je vlasnik jedne poslastičarnice u Ajovi, Kris Nelson.

Prvi put s ocem i grickalicama...
autor: Gomex | 30.08.2018

Prvi put s ocem i grickalicama...

Jedan od najpoznatijih onlajn video-servisa „Netfliks” sproveo je anketu među svojim korisnicima i ustanovio da mnogi roditelji (80%) gledaju omiljene serije svoje dece, u želji da im se približe i bolje ih razumeju. Ono što iznenađuje je da tinejdžeri to odobravaju.

Sladoled kao najlepša terapija!
autor: Gomex | 16.08.2018

Sladoled kao najlepša terapija!

Lekari savetuju da se davanjem sladoleda može nadoknaditi dovoljna količina kalcijuma i proteina, potrebnih za normalan razvoj dece koja ne vole mleko.

Da li je bebama potrebna voda?
autor: Gomex | 02.08.2018

Da li je bebama potrebna voda?

Uprkos brojnim pokušajima da se jednom zauvek razreši pitanje da li je bebi potrebna voda u periodu dok se hrani isključivo mlekom, ono ostaje jedno od najčešće postavljanih. Iako se u praksi sreću različiti stavovi pedijatara, zvaničan stav najeminentnijih pedijatrijskih udruženja zasnovan na brojnim dobro potkrepljenim studijama, je jasan - voda nije neophodna bebi u prvih 6 meseci, ili dok ne počne da unosi nemlečnu hranu (neki roditelji ranije počnu sa uvođenjem nemlečne hrane).

Kad je o deci i slatkišima reč
autor: Gomex | 19.07.2018

Kad je o deci i slatkišima reč

Kada bi se deca pitala slatkiši bi se jeli za doručak, ručak i večeru i to svakog dana. Saznajte koliko slatkiša dnevno je previše i koje su zdrave alternative omiljenog dečjeg “obroka”... Budimo iskreni - ni mi u detinjstvu nismo baš voleli da jedemo patlidžan, a tamanili smo pekmez. Znate li zašto?

Leto i čokolada
autor: Gomex | 05.07.2018

Leto i čokolada

S decom i hranom umeju da budu prave muke. Ne sviđa im se povrće, ono im je “bljak”, poneku voćku hoće, neku neće, slatkiše bi skoro uvek hteli, a posle toga ne budu gladni i neće zdravu hranu, koja im je neophodna… 

Puštanje zmaja
autor: Gomex | 21.06.2018

Puštanje zmaja

Složićete se da su trčanje, skakanje, padanje, penjanje i igre sa loptom aktivnosti koje deca obožavaju! Iako deluju bezazleno, igre na otvorenom itekako utiču na razvoj spretnosti, poboljšavaju društvene odnose, snalažljivost i imaju niz drugih pozitivnih uticaja. 

Tajna je u vitaminima
autor: Gomex | 07.06.2018

Tajna je u vitaminima

Vitamini su veoma značajni za organizam svakog čoveka, posebno kod dece, jer se njihovo telo tek razvija i raste. Izbalansirani obroci i zdrava ishrana treba da budu prioritet od rođenja, a najveću ulogu u izgrađivanju dečjih navika u ishrani imaju roditelji.

Prolećne dečje čarolije
autor: Gomex | 24.05.2018

Prolećne dečje čarolije

Proleće je, možda, najlepše godišnje doba za mališane. Dani traju duže, svuda oko nas su zelenilo i šareni cvetovi, a prilike za zabavne i poučne aktivnosti su bezbrojne. Deca po čitav dan provode na svežem vazduhu, aktivniji su i uživaju u svojevrsnoj prilici da istraže prirodu i izmisle nove igre, zasnovane na pupoljcima, zelenim listićim i gustoj travi i da razmisle o promenama. Mašta, zdravlje, radost... 

Koliko sladoleda je dobro za vaše dete?
autor: Gomex | 10.05.2018

Koliko sladoleda je dobro za vaše dete?

Iako roditelji svakog leta brižno vagaju koliko sladoleda njihovo dete sme da pojede, sledeći redovi će razbiti neke zablude o ovoj ukusnoj namirnici... Teško ćete odbiti svoje dete kada zatraži još jedan, ko zna koji po redu, sladoled. Izbor je ogroman, od voćnih do čokoladnih, od tzv. “vodenih” do mlečnih, na štapiću ili u kornetu, domaći ili fabrički proizvedeni.

Uživanje u prolećnoj šetnji
autor: Gomex | 26.04.2018

Uživanje u prolećnoj šetnji

Kišobran kolica su lagana, kompaktna i pristupačna opcija za sve roditelje sa malom decom. Ovaj tip kolica vam može biti od velike pomoći kada god ste u pokretu sa detetom. Obično se prave od laganih materijala i lako su sklopiva te su pogodna za putovanja i šetnje jer ih možete poneti sa sobom i upotrebiti kad god je potrebno.

Da porastem jedem puno čokolade
autor: Gomex | 12.04.2018

Da porastem jedem puno čokolade

Bez ikakve sumnje, čokolada predstavlja najomiljeniji slatkiš u čijem prefinjenom ukusu uživaju ljudi iz svih strana sveta, mladi i stari, mršavi i debeli. Baš zbog tog jedinstvenog ukusa ona se smatra božanskom hranom, omiljenom poslasticom ne samo među ljudima, nego i među bogovima...

Da li bombone imaju veze sa rastom?
autor: Gomex | 01.04.2018

Da li bombone imaju veze sa rastom?

Sklonost ka slanom i slatkom ukusu kod dece umnogome su povezani jedno s drugim i mogu uticati na rast i razvoj mališana, pokazalo je nedavno sprovedeno istraživanje...
SASVIM KUL DEČIJE TORTE
autor: Gomex | 08.03.2018

SASVIM KUL DEČIJE TORTE

Ako ste mislili da kul dečije torte predstavljaju isključivo junake crtanih filmova, grdno ste se prevarili. Torte za rođendane i ostala slavlja mališana danas su toliko maštovite da će vam biti potrebno pravo umeće da ih napravite, a podjednako će, sigurni smo, ostaviti bez daha i vas i slavljenika ili slavljenicu i male i velike goste...

ŠTA ODABRATI ZA POKLON UČITELJICI?
autor: Gomex | 22.02.2018

ŠTA ODABRATI ZA POKLON UČITELJICI?

Nema mame koja se nije obradovala rukotvorinama svoje dece, od šolja dekorisanih temperama koje se ispiraju, kolaža sa njihovim likom do cveća koje su kupili od svog malog džeparca. One su sa oduševljenjem prihvatale sve ove poklone.

VITAMINI U BORBI ZA RAZVOJ VAŠEG DETETA
autor: Gomex | 08.02.2018

VITAMINI U BORBI ZA RAZVOJ VAŠEG DETETA

Dobro uravnotežena, zdrava ishrana snabdeva telo koje raste onim što mu je neophodno, ali ako ste previše zauzeti ili ako je vaše dete izbirljivo kada je hrana u pitanju, to može da vodi ka nedostatku vitamina. Postoje, međutim, znaci koji mogu da nagoveste koji vitamini nedostaju vašem detetu.

TVRDI KEKS OD GLAVNOG OBROKA DO UŽINE!
autor: Gomex | 25.01.2018

TVRDI KEKS OD GLAVNOG OBROKA DO UŽINE!

Puno je informacija na globalnoj mreži o tome kada i kako decu treba upoznati sa namirnicom kakav je keks. Stručnjaci se slažu da to ne treba učiniti pre nego što klinac ili klinceza napune (barem) šest meseci. Posle tog mini-rođendana, mališani su spremni da “zaplove” divnim svetom keksa
i svega onog što ide uz to.

NAPOLITANKE, I UKUS I MIRIS I KRCKANJE
autor: Gomex | 11.01.2018

NAPOLITANKE, I UKUS I MIRIS I KRCKANJE

Šta je to u nama ljudima da smo toliko ludi za grickalicama koje prave šum dok ih jedemo? Nauka donekle zna u čemu je caka...