B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Bata i seka

RAS##&#puuuust!
autor: Gomex | 06.06.2019

RAS##&#puuuust!

Približava se kraj školske godine. Mnogo je kontrolnih zadataka i ispitivanja. Deca osećaju tremu, strah, uznemirena su i anksiozna. Konstantan pritisak im visi nad glavom: „Kako li ću proći? Da li ću uspeti da popravim ocenu? Koliki prosek ću imati? Da li ću ići na more? Da li će mama i tata biti ljuti ili ponosni?“

Savršen plan za carstvo snova!
autor: Gomex | 23.05.2019

Savršen plan za carstvo snova!

Da li vaša deca teško zaspu uveče? Psiholozi smatraju da to nije razlog za brigu, ali da ipak mališani treba da odspavaju preporučenih 8 sati. Ako nemate ideju kako da im pomognete da lakše otplove u “carstvo snova”, mi vam dajemo nekoliko finih predloga...

Izazovi uživanja u sladoledu
autor: Gomex | 09.05.2019

Izazovi uživanja u sladoledu

Mmm, sladoled… Omiljena poslastica mnogih mališana a i onih starijih. Po navici se najviše konzumira u toku leta, mada nema razloga da omiljeni vam slatkiš ne jedete i tokom ostalih godišnjih doba - pod pretpostavkom da ste zdravi, naravno.

Uskrs i uskršnja čarolija!
autor: Gomex | 18.04.2019

Uskrs i uskršnja čarolija!

Najveći hrišćanski praznici oduvek su bili prilika da se na jednom mestu okupi cela porodica kako bi zajedno praznovala. Ništa drugačiji slučaj nije sa Uskrsom, praznikom kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista.

Prolećne igre za decu...
autor: Gomex | 04.04.2019

Prolećne igre za decu...

April je stigao. Sunce sve jače poziva na sveopšti izlazak napolje. Deci je u ovom periodu svakako najzabavnije da se igraju na otvorenom prostoru, igralištu.

Kašice-najlepše za najmlađe!
autor: Gomex | 21.03.2019

Kašice-najlepše za najmlađe!

Dečje kašice namenjene su najmlađem i najlepšem delu ljudske populacije, u najosetljivijem periodu rasta i razvoja. Danas, u eri ekspanzije razvoja tehnologije proizvodnje hrane, dečje kašice predstavljaju zdravu hranu bez konzervansa, veštačkih boja i aditiva.

Miris proleća ukus Orea
autor: Gomex | 07.03.2019

Miris proleća ukus Orea

Sve smo bliži proleću, bar kalendarski, i sve više nestrpljivi da ugledamo prve pupoljke i šarene cvetiće. Deca se naročito raduju buđenju prirode i sigurno i ona jedva čekaju da ponovo čuju ptičice i vide ih na grani.

IQ ishrana bogata ribom!
autor: Gomex | 21.02.2019

IQ ishrana bogata ribom!

Mnogobrojna istraživanja dokazivala su i savetovala češću ishranu morskom i rečnom ribom, kao i morskim plodovima. Ishrana bogata ribom preporučuje se svima, bez obzira na godine starosti, a naročito se preporučuje deci.

Na snegu je uvek veselo...
autor: Gomex | 07.02.2019

Na snegu je uvek veselo...

Tokom zimskih meseci i hladnih dana mnogi roditelji se plaše da svoju decu izvedu napolje zbog prehlada i razboljevanja. Parkovi i igrališta su se ispraznili a deca se više igraju kod kuće i u igraonicama gde ih vrebaju virusi u zatvorenom prostoru.

Druženje sa decom i obaveze...
autor: Gomex | 24.01.2019

Druženje sa decom i obaveze...

Značaj igre za rast i razvoj je česta tema među stručnjacima, roditeljima, vaspitačima. Kroz igru deca unapređuju svoje fizičko i mentalno zdravlje. Međutim, kako deca pođu u školu tako se značaj igre smanjuje, a neke druge stvari dobijaju primat, kao što su rešavanje domaćih zadataka i učenje.

Kvalitetno provesti raspust?
autor: Gomex | 10.01.2019

Kvalitetno provesti raspust?

Đaci srednjih, ali i osnovnih škola prilično su opterećeni gradivom, a istraživanja u Srbiji pokazuju da veliki procenat dece ima i vanškolsku aktivnost, treniraju sportove, uzimaju časove stranih jezika, plesa, idu na kurseve glume, slikanja, vajanja...

Deda Mraz uvek misli na slatkiše
autor: Gomex | 20.12.2018

Deda Mraz uvek misli na slatkiše

Nema roditelja koji ovih dana ne smišlja šta da stavi pod jelku. Ali umesto da lupate glavu o tome šta dete želi, prvo bi trebalo da znate šta ono ne želi. 

Uloga kalcijuma  u odrastanju
autor: Gomex | 06.12.2018

Uloga kalcijuma u odrastanju

Kalcijum je najčešći mineral u telu. Većina se može naći u kostima, a ostatak u zubima, krvi i mekim tkivima. Tokom detinjstva i adolescencije, kosti ubrzano rastu. Važno je u tom razdoblju osigurati dovoljno kalcijuma za rast i postizanje maksimalne gustine kostiju (jačina).

Igre za duga i hladna zimska popodneva!
autor: Gomex | 22.11.2018

Igre za duga i hladna zimska popodneva!

Deca uzrasta između dve i pet godina i te kako sama znaju da sebi pronađu razonodu, ali dosta vremena traže i roditeljsko društvo i učestvovanje u zajedničkim aktivnostima. Kada vaša zaliha igara, kao i mašta za nove igre - koje će dete da zabave i nauče nečemu novom - dođu „do zida“, možda vam pomognu neke od ovih ideja...

Spa vikend sa decom
autor: Gomex | 08.11.2018

Spa vikend sa decom

U gotovo svim spa hotelima postoje posebni sadržaji namenjeni deci, poput igraonice sa animatorima ili stazama za šetnju i vožnju bicikla, pa se u hotelima često boravi porodično, sa decom. Ono što je korisno znati pred odlazak sa decom u spa hotel je koje spa sadržaje deca ne bi trebalo da koriste i kakva su pravila hotela u vezi sa boravkom dece u spa centru.

Izađite u prirodu sa decom!
autor: Gomex | 25.10.2018

Izađite u prirodu sa decom!

Vrlo je neobično kako nakon vrlo društvenog leta preko nedelje odjednom nema gotovo više nikoga napolju. Parkići tonu u sivilo vremena, ljudi se sada ipak nešto malo više šetaju, ali - zašto je dečja igra stala samo zato što je napolju vreme za jaknu?

Ishrana dece sa posvećenjem
autor: Gomex | 11.10.2018

Ishrana dece sa posvećenjem

Roditelji često brinu da odbijanje njihovog mališana da jede određenu hranu zapravo znači da nešto nije u redu, odnosno da je njihovo dete bolesno. Ta briga ih često natera da svoje mališane teraju da jedu, ali za tim zapravo nema potrebe... Evo i zašto.

Društvene igre i njihova uloga u razvoju dece
autor: Gomex | 27.09.2018

Društvene igre i njihova uloga u razvoju dece

Igra pruža deci mogućnost da kroz maštu i kreativnost budu šta god požele, da ispolje svoje potrebe i odigravaju svoje želje. Kroz igru deca imaju priliku da se zabave i da na zanimljiv način steknu dragocena iskustva i saznanja o svetu koji ih okružuje.

Sladoled-Istine i zablude
autor: Gomex | 13.09.2018

Sladoled-Istine i zablude

Prvi kornet ili kako su je tad nazivali „jestiva čašica za sladoled“ izmislio je poslastičar sa Vol Strita, Italo Marićoni, a prvi sladoled na štapiću osmislio je vlasnik jedne poslastičarnice u Ajovi, Kris Nelson.

Prvi put s ocem i grickalicama...
autor: Gomex | 30.08.2018

Prvi put s ocem i grickalicama...

Jedan od najpoznatijih onlajn video-servisa „Netfliks” sproveo je anketu među svojim korisnicima i ustanovio da mnogi roditelji (80%) gledaju omiljene serije svoje dece, u želji da im se približe i bolje ih razumeju. Ono što iznenađuje je da tinejdžeri to odobravaju.