B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Bata i seka

Na snegu je uvek veselo...
autor: Gomex | 07.02.2019

Na snegu je uvek veselo...

Tokom zimskih meseci i hladnih dana mnogi roditelji se plaše da svoju decu izvedu napolje zbog prehlada i razboljevanja. Parkovi i igrališta su se ispraznili a deca se više igraju kod kuće i u igraonicama gde ih vrebaju virusi u zatvorenom prostoru.

Druženje sa decom i obaveze...
autor: Gomex | 24.01.2019

Druženje sa decom i obaveze...

Značaj igre za rast i razvoj je česta tema među stručnjacima, roditeljima, vaspitačima. Kroz igru deca unapređuju svoje fizičko i mentalno zdravlje. Međutim, kako deca pođu u školu tako se značaj igre smanjuje, a neke druge stvari dobijaju primat, kao što su rešavanje domaćih zadataka i učenje.

Kvalitetno provesti raspust?
autor: Gomex | 10.01.2019

Kvalitetno provesti raspust?

Đaci srednjih, ali i osnovnih škola prilično su opterećeni gradivom, a istraživanja u Srbiji pokazuju da veliki procenat dece ima i vanškolsku aktivnost, treniraju sportove, uzimaju časove stranih jezika, plesa, idu na kurseve glume, slikanja, vajanja...

Deda Mraz uvek misli na slatkiše
autor: Gomex | 20.12.2018

Deda Mraz uvek misli na slatkiše

Nema roditelja koji ovih dana ne smišlja šta da stavi pod jelku. Ali umesto da lupate glavu o tome šta dete želi, prvo bi trebalo da znate šta ono ne želi. 

Uloga kalcijuma  u odrastanju
autor: Gomex | 06.12.2018

Uloga kalcijuma u odrastanju

Kalcijum je najčešći mineral u telu. Većina se može naći u kostima, a ostatak u zubima, krvi i mekim tkivima. Tokom detinjstva i adolescencije, kosti ubrzano rastu. Važno je u tom razdoblju osigurati dovoljno kalcijuma za rast i postizanje maksimalne gustine kostiju (jačina).

Igre za duga i hladna zimska popodneva!
autor: Gomex | 22.11.2018

Igre za duga i hladna zimska popodneva!

Deca uzrasta između dve i pet godina i te kako sama znaju da sebi pronađu razonodu, ali dosta vremena traže i roditeljsko društvo i učestvovanje u zajedničkim aktivnostima. Kada vaša zaliha igara, kao i mašta za nove igre - koje će dete da zabave i nauče nečemu novom - dođu „do zida“, možda vam pomognu neke od ovih ideja...

Spa vikend sa decom
autor: Gomex | 08.11.2018

Spa vikend sa decom

U gotovo svim spa hotelima postoje posebni sadržaji namenjeni deci, poput igraonice sa animatorima ili stazama za šetnju i vožnju bicikla, pa se u hotelima često boravi porodično, sa decom. Ono što je korisno znati pred odlazak sa decom u spa hotel je koje spa sadržaje deca ne bi trebalo da koriste i kakva su pravila hotela u vezi sa boravkom dece u spa centru.

Izađite u prirodu sa decom!
autor: Gomex | 25.10.2018

Izađite u prirodu sa decom!

Vrlo je neobično kako nakon vrlo društvenog leta preko nedelje odjednom nema gotovo više nikoga napolju. Parkići tonu u sivilo vremena, ljudi se sada ipak nešto malo više šetaju, ali - zašto je dečja igra stala samo zato što je napolju vreme za jaknu?

Ishrana dece sa posvećenjem
autor: Gomex | 11.10.2018

Ishrana dece sa posvećenjem

Roditelji često brinu da odbijanje njihovog mališana da jede određenu hranu zapravo znači da nešto nije u redu, odnosno da je njihovo dete bolesno. Ta briga ih često natera da svoje mališane teraju da jedu, ali za tim zapravo nema potrebe... Evo i zašto.

Društvene igre i njihova uloga u razvoju dece
autor: Gomex | 27.09.2018

Društvene igre i njihova uloga u razvoju dece

Igra pruža deci mogućnost da kroz maštu i kreativnost budu šta god požele, da ispolje svoje potrebe i odigravaju svoje želje. Kroz igru deca imaju priliku da se zabave i da na zanimljiv način steknu dragocena iskustva i saznanja o svetu koji ih okružuje.

Sladoled-Istine i zablude
autor: Gomex | 13.09.2018

Sladoled-Istine i zablude

Prvi kornet ili kako su je tad nazivali „jestiva čašica za sladoled“ izmislio je poslastičar sa Vol Strita, Italo Marićoni, a prvi sladoled na štapiću osmislio je vlasnik jedne poslastičarnice u Ajovi, Kris Nelson.

Prvi put s ocem i grickalicama...
autor: Gomex | 30.08.2018

Prvi put s ocem i grickalicama...

Jedan od najpoznatijih onlajn video-servisa „Netfliks” sproveo je anketu među svojim korisnicima i ustanovio da mnogi roditelji (80%) gledaju omiljene serije svoje dece, u želji da im se približe i bolje ih razumeju. Ono što iznenađuje je da tinejdžeri to odobravaju.

Sladoled kao najlepša terapija!
autor: Gomex | 16.08.2018

Sladoled kao najlepša terapija!

Lekari savetuju da se davanjem sladoleda može nadoknaditi dovoljna količina kalcijuma i proteina, potrebnih za normalan razvoj dece koja ne vole mleko.

Da li je bebama potrebna voda?
autor: Gomex | 02.08.2018

Da li je bebama potrebna voda?

Uprkos brojnim pokušajima da se jednom zauvek razreši pitanje da li je bebi potrebna voda u periodu dok se hrani isključivo mlekom, ono ostaje jedno od najčešće postavljanih. Iako se u praksi sreću različiti stavovi pedijatara, zvaničan stav najeminentnijih pedijatrijskih udruženja zasnovan na brojnim dobro potkrepljenim studijama, je jasan - voda nije neophodna bebi u prvih 6 meseci, ili dok ne počne da unosi nemlečnu hranu (neki roditelji ranije počnu sa uvođenjem nemlečne hrane).

Kad je o deci i slatkišima reč
autor: Gomex | 19.07.2018

Kad je o deci i slatkišima reč

Kada bi se deca pitala slatkiši bi se jeli za doručak, ručak i večeru i to svakog dana. Saznajte koliko slatkiša dnevno je previše i koje su zdrave alternative omiljenog dečjeg “obroka”... Budimo iskreni - ni mi u detinjstvu nismo baš voleli da jedemo patlidžan, a tamanili smo pekmez. Znate li zašto?

Leto i čokolada
autor: Gomex | 05.07.2018

Leto i čokolada

S decom i hranom umeju da budu prave muke. Ne sviđa im se povrće, ono im je “bljak”, poneku voćku hoće, neku neće, slatkiše bi skoro uvek hteli, a posle toga ne budu gladni i neće zdravu hranu, koja im je neophodna… 

Puštanje zmaja
autor: Gomex | 21.06.2018

Puštanje zmaja

Složićete se da su trčanje, skakanje, padanje, penjanje i igre sa loptom aktivnosti koje deca obožavaju! Iako deluju bezazleno, igre na otvorenom itekako utiču na razvoj spretnosti, poboljšavaju društvene odnose, snalažljivost i imaju niz drugih pozitivnih uticaja. 

Tajna je u vitaminima
autor: Gomex | 07.06.2018

Tajna je u vitaminima

Vitamini su veoma značajni za organizam svakog čoveka, posebno kod dece, jer se njihovo telo tek razvija i raste. Izbalansirani obroci i zdrava ishrana treba da budu prioritet od rođenja, a najveću ulogu u izgrađivanju dečjih navika u ishrani imaju roditelji.

Prolećne dečje čarolije
autor: Gomex | 24.05.2018

Prolećne dečje čarolije

Proleće je, možda, najlepše godišnje doba za mališane. Dani traju duže, svuda oko nas su zelenilo i šareni cvetovi, a prilike za zabavne i poučne aktivnosti su bezbrojne. Deca po čitav dan provode na svežem vazduhu, aktivniji su i uživaju u svojevrsnoj prilici da istraže prirodu i izmisle nove igre, zasnovane na pupoljcima, zelenim listićim i gustoj travi i da razmisle o promenama. Mašta, zdravlje, radost... 

Koliko sladoleda je dobro za vaše dete?
autor: Gomex | 10.05.2018

Koliko sladoleda je dobro za vaše dete?

Iako roditelji svakog leta brižno vagaju koliko sladoleda njihovo dete sme da pojede, sledeći redovi će razbiti neke zablude o ovoj ukusnoj namirnici... Teško ćete odbiti svoje dete kada zatraži još jedan, ko zna koji po redu, sladoled. Izbor je ogroman, od voćnih do čokoladnih, od tzv. “vodenih” do mlečnih, na štapiću ili u kornetu, domaći ili fabrički proizvedeni.