B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

VODENOM PAROM U BORBI ZA HIGIJENU!

autor: Gomex | 08.02.2018
VODENOM PAROM U BORBI ZA HIGIJENU!

Održavanje čistoće doma podrazumeva da ste u dodiru sa hemikalijama, pa osim što taj posao može biti naporan takođe može biti i štetan za zdravlje. Međutim, postoje i drugi načini na koje možete da eliminišete nečistoću, bez izloženosti mirisima hemijskih sredstava. U tu svrhu upotrebljava se vodena para, odnosno paročistači.

Paročistači se sastoje od rezervoara u kojima se greje voda i različitih nastavaka pomoću kojih para visoke temperature dospeva na površine koje čisti i dezinfikuje. Ovi kućni aparati su tu da vam olakšaju svakodnevni zamoran posao, jer sa njima možete mnogo toga da uradite. I brže nego sa džogerom ili briskom. Uštedećete i vreme, a i novac.

Kada jednom nabavite paročistač ne morate da kupujete sva ona sredstva za čišćenje. Multipraktični su, pa njima mogu da se čiste podovi, prozori i ogledala. Dobri su i za tepihe i tekstil. Kada je čistoća kupatila u pitanju, i tu možete da se oslonite na paročistače.

Mogu da uklone i kamenac, ukoliko su naslage manje. A nemojte ni kuhinju zaobići. Efikasni su u uklanjanju masnoće. Samo treba da stavite određeni nastavak u zavisnosti od toga sa čega želite da uklonite prljavštinu. To mogu biti i teže dostupna mesta, oko kojih se inače namučite. Jedan uređaj sa toliko funkcija poželjan je u svakom domu.

Kao što je već rečeno, za rad paročistačima nisu potrebna hemijska sredstva, već samo voda (i struja). Ukoliko se paročistačima ne rukuje na odgovarajući način mogu da ostave tragove i mrlje. Njih je dovoljno samo prebrisati suvom krpom. Mogu i da prouzrokuju vlagu ako se, na primer, u zatvorenom prostoru vodena para primenjuje na tepisima. Samo treba biti pažljiv, da ne bi došlo do neke slične neželjene situacije.

Navlake, osim što mogu da se kupe posebno, mogu i da se peru u veš mašini, pa paročistače nije teško održavati. Svi drugi dodaci se lako pričvršćuju, pa ni to ne bi trebalo da vam predstavlja problem.

Paročistači su namenjeni osobama koje jednako vode računa i o svom zdravlju i o čistoći prostora u kojem borave. Dobar su izbor za majke sa malom decom, jer osim što dezinfikuju pod i druge površine dostupne deci, njima mogu da se dezinfikuju i dečije igračke.