B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

TOPLINA PRAZNIKA UZ ŠOLJICU ČAJA!

autor: Gomex | 20.12.2017
TOPLINA PRAZNIKA UZ ŠOLJICU ČAJA!

Predstoje nam novogodišnji praznici, nešto mirnih i neradnih dana. Nakon svih terevenki, buke i obilja teške hrane, lepo je probuditi se uz miris i aromu toplog čaja. Imamo preporuku za vas.

Zbog ubrzanog tempa života i stalnih obaveza tokom dana, često nam se desi da nemamo vremena za šoljicu rinfuz čaja, za čiju pripremu je potrebno mnogo više nego kad bismo spremili čaj u filter vrećici. Želja za čajem je i dalje tu, a upravo tada nam najbolje može pomoći električni bokal, takozvani ketler, ili grejač vode, koji veoma brzo zagreje određenu količinu vode.

Čaj nije jedini napitak koji možemo pripremiti u ketleru, jer nam on može omogućiti da lako i brzo napravimo instant kafu. Pomoću električnog bokala dobićemo topli napitak po svojoj želji, a onda možemo da se opustimo i uživamo čitajući knjigu ili gledajući televiziju.

Pri odabiru električnog bokala koji će nam, zahvaljujući svojim karakteristikama, najviše odgovarati, treba imati u vidu kapacitet aparata, koji nam je važan ukoliko spremamo veću količinu kafe ili čaja, kao i snagu ketlera. Za samo 30 sekundi, imaćete 2 šoljice ključale vode za čaj ili instant kafu.

Za one koji bez prve jutarnje kafe „ne mogu da otvore oči“, ovo je od velikog značaja. Takođe je neprocenjivo kad vam treba brzo ključala voda za pripremu ručka, blanširanje, kuvanje testenine i slično.

Poznate su tri metode ispijanja čaja: engleska, japanska i troprst. Po japanskoj recepturi, čaj se preliva prethodno skuvanom vrelom vodom i ostavi se tako na tri minuta. Engleski način podrazumeva da na jednu šoljicu ide jedna mala kašika čaja, dok se prema troprst načinu pripreme u šolju sipa onoliko čaja koliko stane između palca, kažiprsta i srednjeg prsta.