B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Dobar mop za svaki pod!

autor: Gomex | 21.06.2018
Dobar mop za svaki pod!

Nema potrebe da “ogulite” kolena i polomite četke ribajući pod! Bez obzira da li je vaš pod od laminata ili su u pitanju pločice ili parket, imamo najlakše i najbezbednije rešenje za njegovo održavanje...

Vaš laminat može da liči na drvene daske ili pločice od kamena, ali i dalje treba da ga održavate kao laminat. Dobra vest: veoma malo stvari će oštetiti pod od laminata. Na kraju, on je izrađen od materijala otpornih na sunce i svetlost kako bi održao dobar izgled (kao da je nov) dugi niz godina. Međutim, potrebno je da imate na umu da voda ne sme da dospe ispod njega.

Čistite ga vlažnom mop krpom (krpu umočite u vodu kojoj ste dodali par kapi tečnog deterdženta). I na kraju laminat nemojte nikada polirati. Ukoliko laminat izgleda oštećeno, najbolje je da ploču zamenite.

Parket, kao i brodski pod, obično ima jedan od sledeća dva završna sloja: poliuretan ili vosak. Niste sigurni šta je kod vas? Protrljajte prstom preko parketa i, ukoliko ostane mrlja, tada je reč o vosku.

Drvene podove čiji je završni sloj od uretana ili poliuretana najbolje je čistiti pomoću sledeće mešavine: u kantu vode dodajte 50 ml blagog tečnog sapuna pa u dobijenu mešavinu umočite  mop krpu od mikrofibera koju ćete dobro iscediti.

Kada je reč o podovima čiji je završni sloj od voska, najbolje je da ih redovno usisavate i čistite suvom mop krpom.

Kako biste najbolje očistili podne pločice, koristite bocu sa raspršivačem u kojoj ćete pomešati toplu vodu, 50 ml alkoholnog sirćeta i par kapi deterdženta za suđe. Smesu pošpricajte po jednom delu poda, prebrišite vlažnom mop krpom od mikrofibera i pređite na sledeći deo.

Higijena iz ugla profesionalaca...

Neki ljudi misle da pod treba čistiti svakog dana. Drugi pak veruju da je dovoljno usisati prašinu, a pod prebrisati jednom mesečno. Šta kažu stručnjaci? Redovnost čišćenja poda zavisi od zaprljanosti, ali i toga da li živite sami ili sa decom i kućnim ljubimcima. Generalno pravilo je da treba čistiti dva puta mesečno ako je manji stan i nije mnogo zaprljan, a jednom nedeljno ako cirkuliše više ljudi.

Profesionalci kažu da su najbolje krpe od mikrofibera jer odlično čiste. Profesionalci čiste 46 kvadratnih metara pa nakon toga peru krpu. Za laminat i parket odlična je klasična mikrofiber krpa, dok je za kuhinjske pločice najbolja ona sa dužim vlaknima.