B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Au, što je škola zgodna!

autor: Gomex | 30.08.2018
Au, što je škola zgodna!

Da li ste uzbuđeni? Vaša deca sigurno jesu! Prvi dan škole je sigurno nešto posebno za njih, pa biste trebali da uradite sve što je u vašoj moći da im ga učinite što lepšim. Kako to učiniti? Pred vama su saveti koji će vam pomoći da pripremite dete za početak školske godine.

Nabavka školskog pribora je obično jedna od stvari kojoj se deca najviše raduju, pa biste definitivno trebali da odvojite malo vremena i obavite šoping nekoliko dana pre nego što škola počne. Ukoliko budu imali školski pribor koji izgleda sjajno, učinićete da pozitivnije gledaju na predstojeće školske obaveze, te će osećati svojevrstan polet kada škola počne.

Prvi dan škole je bez sumnje veoma bitan dan. On predstavlja novi početak, a novi počeci obično zahtevaju mnogo energije. Ukoliko želite da vam deca budu dobro pripremljena i spremna da se nose sa ovim bitnim datumom, definitivno se morate postarati da se dobro odmore dan pre toga.

Neka pođu rano u krevet veče pre polaska u školu kako bi bili spremni da se suoče sa novim izazovima osveženi i u dobrom raspoloženju. Pored toga što morate voditi računa da se vaša deca dobro naspavaju, bilo bi poželjno da im pripremite i hranjivi doručak koji će im dati snage da otpočnu novu školsku godinu sa pozitivnim stavom.

Deca si obično tužna kada im se približava prvi dan škole, ali samo zato što misle da neće moći da uživaju u svim zabavnim i uzbudljivim aktivnostima u kojima su uživali tokom leta. Ovo sa lakoćom možete rešiti tako što ćete im dan ranije prirediti jedan zaista zabavan dan – odvedite ih na bazen, povedite ih na fudbalsku utakmicu, igrajte njihove omiljene igre ili jednostavno provedite ceo dan pričajući i nasmejavajući ih.

Deca mogu biti ponekad veoma nervozna zbog promena, pa se potrudite da im se nađete prvog dana škole. Uzmite slobodan na poslu ukoliko je potrebno kako biste ispratili školarce u školu i tako im pokažite vašu podršku u toj svečanoj prilici. Ali nemojte insistirati na tome ukoliko pokažu neki negativan stav u vezi sa time. Ponekad deca žele da budu tretirana kao odrasli i ne žele da ih sramote njihovi roditelji koji ih drže za ruku na svakom koraku…

Povedite računa da vaša deca ne zakasne prvi dan škole - probudite ih na vreme (nemojte se predati ukoliko zatraže dodatnih 10 minuta), obratite pažnju na to da u torbi imaju sve stvari koje im trebaju za prvi dan škole i odvezite ih do škole, ako je to neophodno. Znate šta ljudi kažu, zar ne? Iza svakog uspešnog đaka stoji brižan roditelj koji vodi računa da sve prođe kako treba…