B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Ako niste znali

Zbog začina se vodili ratovi!
autor: Gomex | 23.01.2020

Zbog začina se vodili ratovi!

U knjizi Džeka Tarnera pod nazivom “Začini - istorija jednog iskušenja” prikazana je živopisna priča o začinima u razdoblju od antike do renesanse, kada se ono što danas smatramo običnim dodatkom ishrani merilo zlatom i krvlju.

Kafa u službi lepote!
autor: Gomex | 09.01.2020

Kafa u službi lepote!

Kafa predstavlja jedan od omiljenih jutarnjih napitaka kojim započinjemo dan, ali osim u svrhe razbuđivanja, koristi se i kada je nega tela i lica u pitanju.

Novogodišnje odluke!
autor: Gomex | 19.12.2019

Novogodišnje odluke!

„Od nove godine ću više vežbati, prestaću da pušim, zdravo ću se hraniti...“ - Milioni ljudi širom sveta krajem svake godine postavljaju sebi slične ciljeve, a priča se da neki od njih čak i uspevaju da ih ostvare. 

Ko o čemu, momci o brijanju!
autor: Gomex | 05.12.2019

Ko o čemu, momci o brijanju!

Iako je brada poslednjih godina ponovo u trendu, brijanje je nešto što spada u dnevnu rutinu većine muškaraca. Iritacije kože su čest problem, a mi vam iz tog razloga donosimo savete za pravilno brijanje.

Nacionalni dan hamburgera!
autor: Gomex | 21.11.2019

Nacionalni dan hamburgera!

„Nacionalni Dan rođenja hamburgera” slavi se 18. septembra u čast pronalaska hamburgera 1885. godine na Hamburškom sajmu, ali priča koje govore o njegovom nastanku ima zaista mnogo.

Što je u svetu pikant, to je kod nas KULEN!
autor: Gomex | 07.11.2019

Što je u svetu pikant, to je kod nas KULEN!

Približava se sezona slava i novogodišnjih i božićnih praznika, koje je teško zamisliti bez ovala punih suhomesnatih proizvoda, gde se kulen obično servira u kombinaciji sa nekim od sireva blagog ukusa, koji posebno dobro ističu njegovu pikantnu notu.

Gauda, sir koji je proslavio celu Holandiju!
autor: Gomex | 24.10.2019

Gauda, sir koji je proslavio celu Holandiju!

Sir spada među najomiljenije namirnice, pravi se širom sveta na bezbroj načina, ali uvek u sprezi sa - bakterijama.

Zimske gume pitanje bezbednosti
autor: Gomex | 10.10.2019

Zimske gume pitanje bezbednosti

Zimski pneumatici imaju veći sadržaj prirodne gume koja im daje mekšu strukturu. Međusobni uticaj gumene smese pneumatika i puta se menja porastom temperature. To utiče na prijanjanje pneumatika.

Vreme je da mislimo o grejanju!
autor: Gomex | 26.09.2019

Vreme je da mislimo o grejanju!

Osećaj udobnosti u prostoru je individualan tj. ne postoji neki određeni skup stanja okoline u kojem bi baš svaka osoba iskazala podjednako zadovoljstvo (u skupu osoba koje borave ili obavljaju iste aktivnosti u određenom prostoru uvek se javlja izvestan broj nezadovoljnih).

A Srbin zlatnom viljuškom - boc!
autor: Gomex | 12.09.2019

A Srbin zlatnom viljuškom - boc!

U srednjovekovnoj Srbiji jelo se skoro sve isto što i mi danas jedemo, a ponajviše je bio zastupljen hleb, što je takođe i danas slučaj. Meso se jelo uglavnom na dvorovima i najpre je davano muškarcima.

Kafa merak a kuvanje instant!
autor: Gomex | 29.08.2019

Kafa merak a kuvanje instant!

Zbog ubrzanog tempa života i stalnih obaveza tokom dana, često nam se desi da nemamo vremena za šoljicu rinfuz čaja, za čiju pripremu je potrebno mnogo više nego kad bismo spremili čaj u filter vrećici. Želja za čajem je i dalje tu, a upravo tada nam najbolje može pomoći električni bokal, takozvani ketler ili grejač vode, koji veoma brzo zagreje određenu količinu vode.

Na zimnicu se misli još dok traje leto!
autor: Gomex | 15.08.2019

Na zimnicu se misli još dok traje leto!

Postoje različiti načini čuvanja namirnica tako da ishrana čoveka ne zavisi više od sezonskog pristizanja hrane i tokom godine su nam dostupne sve vrste namirnica ili u svežem stanju ili konzervisane. 

Čarolija u aromi kafe...
autor: Gomex | 01.08.2019

Čarolija u aromi kafe...

Ukus i aroma čine kafu drugim najtraženijim proizvodom na svetu, odmah nakon nafte. Iako bi mnogi tako pomislili, kofein nije jedini razlog zašto je kafa tako popularna. Da jeste, verovatno ne bismo ni pili kafu, već bi postojale svojevrsne tablete kofeina.

Da li se budite naspavani?
autor: Gomex | 18.07.2019

Da li se budite naspavani?

Položaj spavanja je položaj tela u koji se osoba namesti pre i tokom spavanja. Svaki od ovih položaja ima svoje dobre i loše strane, svako za sebe mora potražiti onaj koji mu najviše odgovara i onaj koji mu osigurava opuštajuće i udobno spavanje.

Udobnost iznad svega!
autor: Gomex | 04.07.2019

Udobnost iznad svega!

Naddušek je podloga debljine između 3,5 i 7 cm. Namenjena je pre svega poboljšanju udobnosti ležaja na kom spavate, bilo da se radi o starom ili novom dušeku ili krevetu.

Sardina je pola zdravlja!
autor: Gomex | 20.06.2019

Sardina je pola zdravlja!

Dobro poznat savet lekara i nutricionista je - jedite ribu barem jednom nedeljno i bićete mnogo zdraviji. Ovaj savet nije dat tek onako, da razbije monotoniju u svakodnevnoj ishrani.

Instant kafa i zimi i leti
autor: Gomex | 06.06.2019

Instant kafa i zimi i leti

Da biste ujutro probudili svoja čula, nekad je dovoljno samo da osetite miris kafe. A već prvi gutljaj podiže energiju i čini vas potpuno spremnim za novi dan. I daleko od toga da ste jedini sa tom strašću.

LED svetlo tehnologija budućnosti!
autor: Gomex | 23.05.2019

LED svetlo tehnologija budućnosti!

Da li se ponekad zapitate koliko sijalica u kući i oko nje zamenite na dnevnom nivou? Ili kolika je jačina svetlosti koju daju naspram energije koju troše? Ili koliko otrovnih materija sadrže?

Uloga boja u doživljaju svakog obroka!
autor: Gomex | 09.05.2019

Uloga boja u doživljaju svakog obroka!

Boje i oblici značajno utiču na naš doživljaj hrane i pića, pojačavaju određene ukuse i arome. Zbog toga obrok u kome su zastupljene razne, dobro izbalansirane boje, otvara apetit i pojačava uživanje u jelu. 

Veliko spremanje bašte...
autor: Gomex | 18.04.2019

Veliko spremanje bašte...

Dovoljno je samo malo mašte i nekoliko dobrih saveta da biste potpuno promenili izgled vašeg dvorišta u kojem volite da se opuštate i provodite slobodno vreme. Potrudili smo se da prikupimo nekoliko vrlo korisnih informacija kada je u pitanju uređivanje dvorišta...