B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Ako niste znali

Instant kafa i zimi i leti
autor: Gomex | 06.06.2019

Instant kafa i zimi i leti

Da biste ujutro probudili svoja čula, nekad je dovoljno samo da osetite miris kafe. A već prvi gutljaj podiže energiju i čini vas potpuno spremnim za novi dan. I daleko od toga da ste jedini sa tom strašću.

LED svetlo tehnologija budućnosti!
autor: Gomex | 23.05.2019

LED svetlo tehnologija budućnosti!

Da li se ponekad zapitate koliko sijalica u kući i oko nje zamenite na dnevnom nivou? Ili kolika je jačina svetlosti koju daju naspram energije koju troše? Ili koliko otrovnih materija sadrže?

Uloga boja u doživljaju svakog obroka!
autor: Gomex | 09.05.2019

Uloga boja u doživljaju svakog obroka!

Boje i oblici značajno utiču na naš doživljaj hrane i pića, pojačavaju određene ukuse i arome. Zbog toga obrok u kome su zastupljene razne, dobro izbalansirane boje, otvara apetit i pojačava uživanje u jelu. 

Veliko spremanje bašte...
autor: Gomex | 18.04.2019

Veliko spremanje bašte...

Dovoljno je samo malo mašte i nekoliko dobrih saveta da biste potpuno promenili izgled vašeg dvorišta u kojem volite da se opuštate i provodite slobodno vreme. Potrudili smo se da prikupimo nekoliko vrlo korisnih informacija kada je u pitanju uređivanje dvorišta...

Proleće je i bašta se sprema!
autor: Gomex | 04.04.2019

Proleće je i bašta se sprema!

Nema ništa lepše nego sedeti u bašti i uživati u svežem vazduhu tokom toplih dana i gledati kako se priroda budi – sve u njoj raste i cveta. Ali, kako biste bili u prilici da uživate u svemu ovome i plodovima svoga rada, trebalo bi da iskoristitie prve lepe i tople prolećne dane i počnete sa radovima u svojoj bašti.

Topla voda na inovativan i lak način
autor: Gomex | 21.03.2019

Topla voda na inovativan i lak način

Slavinu i protočni bojler  u jednom aparatu odlikuje veoma jednostavna upotreba i održavanje, što je svakako dodatni benefit. Ovaj proizvod predviđen je za sudopere i lavaboe čiji je dovod vode sa donje strane, a ne iz zida.

LCD vs LED...
autor: Gomex | 07.03.2019

LCD vs LED...

Ekran je najvažniji element modernih televizora, na njega je u potpunosti upućena vaša pažnja bilo da pratite emisije emitovane preko televizijskih kanala, igranje igara ili gledanje filmova.

Kvalitetno očistiti pod za kratko vreme!
autor: Gomex | 21.02.2019

Kvalitetno očistiti pod za kratko vreme!

Posle pranja sudova, jedan od najdosadnijih poslova u domaćinstvu je čišćenje prašine. Čovek uvek ima osećaj da bi mogao na nešto korisnije i lepše da potroši vreme, nego na ribanje posuđa ili usisavanje trpezarije.

Kada je čovek upoznao lonac?
autor: Gomex | 07.02.2019

Kada je čovek upoznao lonac?

Istorija pripremanja supa i čorbi stara je verovatno koliko i samo kuvanje. Od davnina supe i čorbe su rado viđen deo obroka kako u ishrani zdravih tako i osoba koje pate od nekih bolesti. Njihova opšta karakteristika je da su lako svarljive i okrepljujuće.

Okrepi se toplom supom!
autor: Gomex | 24.01.2019

Okrepi se toplom supom!

Supe su bogate različitim hranljivim sastojcima, lake za varenje, a još od davnina su prepisivane bolesnima radi bržeg ozdravljenja. U mnogim kulturama, bez supe je nezamislivo početi obrok.

Torte se po kremu poznaju!
autor: Gomex | 10.01.2019

Torte se po kremu poznaju!

Ljudi obeležavaju važne događaje u životu, poput rođendana, slava i praznika upravo tortom. Danas, postoje na hiljade vrsta ovih poslastica. Bilo da ih volite sa voćem ili čokoladom, šanse su gotovo minimalne da odbijete parče omiljene torte.

Savremene gume kroz istoriju
autor: Gomex | 20.12.2018

Savremene gume kroz istoriju

Gume su prošle dug put da bi izgledale onako kako danas izgledaju. U njihovoj najranijoj istoriji izrađivale su ih zanatlije, poznatije kao kolari, koji su morali ručno da prave točak po točak. Krake su vezivali za točak, pa je upravo iz engleske reči “tied” (vezan), nastala reč “tyre” odnosno guma.

Uz dobar sir kreću dobri razgovori...
autor: Gomex | 06.12.2018

Uz dobar sir kreću dobri razgovori...

Prema nalazima naučnika koji su proučavali arheološke ostatke keramičkih posuda u obliku cediljki pronađenih u oblasti Kujavi, u centralnoj Poljskoj, sir je prvi put proizveden pre više od 7.500 godina.

Ko se seća 29. novembra?
autor: Gomex | 22.11.2018

Ko se seća 29. novembra?

Za 29. novembar, tih “davnih dana” obavezno je padao sneg. Đaci prvaci su tog dana dobijali pionirske marame, a stariji ordenje. Radnje su bile zatvorene, gotovo sve gradske ulice - puste, a prozori zamagljeni od krčkanja obavezne sarme.

LED sijalica štedi i čuva planetu!
autor: Gomex | 08.11.2018

LED sijalica štedi i čuva planetu!

LED sijalice nabavljaju oni koji bi da smanje račun za električnu energiju, ali ne po cenu dobrog svetla u svim prostorijama. Ove sijalice namenjene su i onima koji razmišljaju o bezbednosti svoje porodice ili radnika, ali i brinu o ekologiji. LED sijalice troše manje struje ne samo od halogenih, već i od takozvanih štedljivih.

Briket toplina koja spaja!
autor: Gomex | 25.10.2018

Briket toplina koja spaja!

Ogrev je jedan od najbitnijih energenata i svake zime značajan deo kućnog budžeta ode na grejanje. Ukoliko niste priključeni na gradski toplovod, svake godine se pitate na šta se grejati ove zime? Grejati se mora, a u moru raznih energenata drva, uglja, peleta, struje, plina u novije vreme pojavljuje se i briket .

Dobre gume glavu čuvaju...
autor: Gomex | 11.10.2018

Dobre gume glavu čuvaju...

Da biste zaštitili sebe, svoju porodicu, automobil i sve učesnike u saobraćaju morate imati zimske gume. Zimi je broj saobraćajnih udesa čak šest puta veći nego leti! Saznajte nešto o prednostima zimskih guma i verujemo da naredne zime više nećete koristiti letnje gume...

Uz ketler je zakuvano dok si rek’o kafa!
autor: Gomex | 27.09.2018

Uz ketler je zakuvano dok si rek’o kafa!

Kada ste u žurbi i nemate vremena da prvu kafu pripremite u džezvi ili čaj u lončiću, savršeno rešenje je električni bokal ili kako se još naziva - ketler. Razlikuju se uglavnom po tome koju količinu vode je moguće zagrejati u tom uređaju.

Topla voda u svim uslovima
autor: Gomex | 13.09.2018

Topla voda u svim uslovima

Slavina i protočni bojler u jednom aparatu predstavlja odlično rešenje za brzo zagrevanje vode. Ovu kombinaciju odlikuje jednostavna i sigurna upotreba, a moderan dizajn i univerzalna kombinacija boja se idealno uklapaju u enterijer svake kuhinje.

Au, što je škola zgodna!
autor: Gomex | 30.08.2018

Au, što je škola zgodna!

Da li ste uzbuđeni? Vaša deca sigurno jesu! Prvi dan škole je sigurno nešto posebno za njih, pa biste trebali da uradite sve što je u vašoj moći da im ga učinite što lepšim. Kako to učiniti? Pred vama su saveti koji će vam pomoći da pripremite dete za početak školske godine.