B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Ako niste znali

Što je u svetu pikant, to je kod nas KULEN!
autor: Gomex | 07.11.2019

Što je u svetu pikant, to je kod nas KULEN!

Približava se sezona slava i novogodišnjih i božićnih praznika, koje je teško zamisliti bez ovala punih suhomesnatih proizvoda, gde se kulen obično servira u kombinaciji sa nekim od sireva blagog ukusa, koji posebno dobro ističu njegovu pikantnu notu.

Gauda, sir koji je proslavio celu Holandiju!
autor: Gomex | 24.10.2019

Gauda, sir koji je proslavio celu Holandiju!

Sir spada među najomiljenije namirnice, pravi se širom sveta na bezbroj načina, ali uvek u sprezi sa - bakterijama.

Zimske gume pitanje bezbednosti
autor: Gomex | 10.10.2019

Zimske gume pitanje bezbednosti

Zimski pneumatici imaju veći sadržaj prirodne gume koja im daje mekšu strukturu. Međusobni uticaj gumene smese pneumatika i puta se menja porastom temperature. To utiče na prijanjanje pneumatika.

Vreme je da mislimo o grejanju!
autor: Gomex | 26.09.2019

Vreme je da mislimo o grejanju!

Osećaj udobnosti u prostoru je individualan tj. ne postoji neki određeni skup stanja okoline u kojem bi baš svaka osoba iskazala podjednako zadovoljstvo (u skupu osoba koje borave ili obavljaju iste aktivnosti u određenom prostoru uvek se javlja izvestan broj nezadovoljnih).

A Srbin zlatnom viljuškom - boc!
autor: Gomex | 12.09.2019

A Srbin zlatnom viljuškom - boc!

U srednjovekovnoj Srbiji jelo se skoro sve isto što i mi danas jedemo, a ponajviše je bio zastupljen hleb, što je takođe i danas slučaj. Meso se jelo uglavnom na dvorovima i najpre je davano muškarcima.

Kafa merak a kuvanje instant!
autor: Gomex | 29.08.2019

Kafa merak a kuvanje instant!

Zbog ubrzanog tempa života i stalnih obaveza tokom dana, često nam se desi da nemamo vremena za šoljicu rinfuz čaja, za čiju pripremu je potrebno mnogo više nego kad bismo spremili čaj u filter vrećici. Želja za čajem je i dalje tu, a upravo tada nam najbolje može pomoći električni bokal, takozvani ketler ili grejač vode, koji veoma brzo zagreje određenu količinu vode.

Na zimnicu se misli još dok traje leto!
autor: Gomex | 15.08.2019

Na zimnicu se misli još dok traje leto!

Postoje različiti načini čuvanja namirnica tako da ishrana čoveka ne zavisi više od sezonskog pristizanja hrane i tokom godine su nam dostupne sve vrste namirnica ili u svežem stanju ili konzervisane. 

Čarolija u aromi kafe...
autor: Gomex | 01.08.2019

Čarolija u aromi kafe...

Ukus i aroma čine kafu drugim najtraženijim proizvodom na svetu, odmah nakon nafte. Iako bi mnogi tako pomislili, kofein nije jedini razlog zašto je kafa tako popularna. Da jeste, verovatno ne bismo ni pili kafu, već bi postojale svojevrsne tablete kofeina.

Da li se budite naspavani?
autor: Gomex | 18.07.2019

Da li se budite naspavani?

Položaj spavanja je položaj tela u koji se osoba namesti pre i tokom spavanja. Svaki od ovih položaja ima svoje dobre i loše strane, svako za sebe mora potražiti onaj koji mu najviše odgovara i onaj koji mu osigurava opuštajuće i udobno spavanje.

Udobnost iznad svega!
autor: Gomex | 04.07.2019

Udobnost iznad svega!

Naddušek je podloga debljine između 3,5 i 7 cm. Namenjena je pre svega poboljšanju udobnosti ležaja na kom spavate, bilo da se radi o starom ili novom dušeku ili krevetu.

Sardina je pola zdravlja!
autor: Gomex | 20.06.2019

Sardina je pola zdravlja!

Dobro poznat savet lekara i nutricionista je - jedite ribu barem jednom nedeljno i bićete mnogo zdraviji. Ovaj savet nije dat tek onako, da razbije monotoniju u svakodnevnoj ishrani.

Instant kafa i zimi i leti
autor: Gomex | 06.06.2019

Instant kafa i zimi i leti

Da biste ujutro probudili svoja čula, nekad je dovoljno samo da osetite miris kafe. A već prvi gutljaj podiže energiju i čini vas potpuno spremnim za novi dan. I daleko od toga da ste jedini sa tom strašću.

LED svetlo tehnologija budućnosti!
autor: Gomex | 23.05.2019

LED svetlo tehnologija budućnosti!

Da li se ponekad zapitate koliko sijalica u kući i oko nje zamenite na dnevnom nivou? Ili kolika je jačina svetlosti koju daju naspram energije koju troše? Ili koliko otrovnih materija sadrže?

Uloga boja u doživljaju svakog obroka!
autor: Gomex | 09.05.2019

Uloga boja u doživljaju svakog obroka!

Boje i oblici značajno utiču na naš doživljaj hrane i pića, pojačavaju određene ukuse i arome. Zbog toga obrok u kome su zastupljene razne, dobro izbalansirane boje, otvara apetit i pojačava uživanje u jelu. 

Veliko spremanje bašte...
autor: Gomex | 18.04.2019

Veliko spremanje bašte...

Dovoljno je samo malo mašte i nekoliko dobrih saveta da biste potpuno promenili izgled vašeg dvorišta u kojem volite da se opuštate i provodite slobodno vreme. Potrudili smo se da prikupimo nekoliko vrlo korisnih informacija kada je u pitanju uređivanje dvorišta...

Proleće je i bašta se sprema!
autor: Gomex | 04.04.2019

Proleće je i bašta se sprema!

Nema ništa lepše nego sedeti u bašti i uživati u svežem vazduhu tokom toplih dana i gledati kako se priroda budi – sve u njoj raste i cveta. Ali, kako biste bili u prilici da uživate u svemu ovome i plodovima svoga rada, trebalo bi da iskoristitie prve lepe i tople prolećne dane i počnete sa radovima u svojoj bašti.

Topla voda na inovativan i lak način
autor: Gomex | 21.03.2019

Topla voda na inovativan i lak način

Slavinu i protočni bojler  u jednom aparatu odlikuje veoma jednostavna upotreba i održavanje, što je svakako dodatni benefit. Ovaj proizvod predviđen je za sudopere i lavaboe čiji je dovod vode sa donje strane, a ne iz zida.

LCD vs LED...
autor: Gomex | 07.03.2019

LCD vs LED...

Ekran je najvažniji element modernih televizora, na njega je u potpunosti upućena vaša pažnja bilo da pratite emisije emitovane preko televizijskih kanala, igranje igara ili gledanje filmova.

Kvalitetno očistiti pod za kratko vreme!
autor: Gomex | 21.02.2019

Kvalitetno očistiti pod za kratko vreme!

Posle pranja sudova, jedan od najdosadnijih poslova u domaćinstvu je čišćenje prašine. Čovek uvek ima osećaj da bi mogao na nešto korisnije i lepše da potroši vreme, nego na ribanje posuđa ili usisavanje trpezarije.

Kada je čovek upoznao lonac?
autor: Gomex | 07.02.2019

Kada je čovek upoznao lonac?

Istorija pripremanja supa i čorbi stara je verovatno koliko i samo kuvanje. Od davnina supe i čorbe su rado viđen deo obroka kako u ishrani zdravih tako i osoba koje pate od nekih bolesti. Njihova opšta karakteristika je da su lako svarljive i okrepljujuće.