B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Ako niste znali

Uz dobar sir kreću dobri razgovori...
autor: Gomex | 06.12.2018

Uz dobar sir kreću dobri razgovori...

Prema nalazima naučnika koji su proučavali arheološke ostatke keramičkih posuda u obliku cediljki pronađenih u oblasti Kujavi, u centralnoj Poljskoj, sir je prvi put proizveden pre više od 7.500 godina.

Ko se seća 29. novembra?
autor: Gomex | 22.11.2018

Ko se seća 29. novembra?

Za 29. novembar, tih “davnih dana” obavezno je padao sneg. Đaci prvaci su tog dana dobijali pionirske marame, a stariji ordenje. Radnje su bile zatvorene, gotovo sve gradske ulice - puste, a prozori zamagljeni od krčkanja obavezne sarme.

LED sijalica štedi i čuva planetu!
autor: Gomex | 08.11.2018

LED sijalica štedi i čuva planetu!

LED sijalice nabavljaju oni koji bi da smanje račun za električnu energiju, ali ne po cenu dobrog svetla u svim prostorijama. Ove sijalice namenjene su i onima koji razmišljaju o bezbednosti svoje porodice ili radnika, ali i brinu o ekologiji. LED sijalice troše manje struje ne samo od halogenih, već i od takozvanih štedljivih.

Briket toplina koja spaja!
autor: Gomex | 25.10.2018

Briket toplina koja spaja!

Ogrev je jedan od najbitnijih energenata i svake zime značajan deo kućnog budžeta ode na grejanje. Ukoliko niste priključeni na gradski toplovod, svake godine se pitate na šta se grejati ove zime? Grejati se mora, a u moru raznih energenata drva, uglja, peleta, struje, plina u novije vreme pojavljuje se i briket .

Dobre gume glavu čuvaju...
autor: Gomex | 11.10.2018

Dobre gume glavu čuvaju...

Da biste zaštitili sebe, svoju porodicu, automobil i sve učesnike u saobraćaju morate imati zimske gume. Zimi je broj saobraćajnih udesa čak šest puta veći nego leti! Saznajte nešto o prednostima zimskih guma i verujemo da naredne zime više nećete koristiti letnje gume...

Uz ketler je zakuvano dok si rek’o kafa!
autor: Gomex | 27.09.2018

Uz ketler je zakuvano dok si rek’o kafa!

Kada ste u žurbi i nemate vremena da prvu kafu pripremite u džezvi ili čaj u lončiću, savršeno rešenje je električni bokal ili kako se još naziva - ketler. Razlikuju se uglavnom po tome koju količinu vode je moguće zagrejati u tom uređaju.

Topla voda u svim uslovima
autor: Gomex | 13.09.2018

Topla voda u svim uslovima

Slavina i protočni bojler u jednom aparatu predstavlja odlično rešenje za brzo zagrevanje vode. Ovu kombinaciju odlikuje jednostavna i sigurna upotreba, a moderan dizajn i univerzalna kombinacija boja se idealno uklapaju u enterijer svake kuhinje.

Au, što je škola zgodna!
autor: Gomex | 30.08.2018

Au, što je škola zgodna!

Da li ste uzbuđeni? Vaša deca sigurno jesu! Prvi dan škole je sigurno nešto posebno za njih, pa biste trebali da uradite sve što je u vašoj moći da im ga učinite što lepšim. Kako to učiniti? Pred vama su saveti koji će vam pomoći da pripremite dete za početak školske godine.

Šta voli moja kuca?
autor: Gomex | 16.08.2018

Šta voli moja kuca?

Na tržištu postoji veliki izbor hrane za naše ljubimce i nekada nije lako odlučiti se za “najbolju”. Svaka nudi posebne sastojke za kožu, krzno, sjaj, bolje varenje i tako dalje. Pre nego što budete otišli u kupovinu hrane, pročitajte ovaj tekst koji će vas na najbolji mogući način uputiti na pravi izbor za vašeg ljubimca...

O sladoledu i sreći
autor: Gomex | 02.08.2018

O sladoledu i sreći

Veliki broj ljudi na hranu gleda kao na izvor sreće, a ne samo kao način da pobedi glad. Neki više vole slatkiše, neki se drže slanih obroka... Neke od namirnica naše telo mogu pokrenuti da luče određene hormone i na taj način promeniti naše raspoloženje.

Baštenski „tron”
autor: Gomex | 19.07.2018

Baštenski „tron”

Ako želite izabrati baštenski nameštaj, imajte na umu da su svaka bašta ima svoju priču i treba da budu uređene u skladu sa potrebama onih koji će u njima provoditi najviše vremena. Sami ćete se odlučiti da li će vaša bašta biti luksuzna, otmena, divlja ili pitoma, a upravo je baštenski nameštaj ono što će joj pružiti osnovnu stilsku liniju koja se kasnije detaljima upotpunjuje.

Proizvod od kvalitetnog mesa
autor: Gomex | 05.07.2018

Proizvod od kvalitetnog mesa

Među ljubiteljima viršle ne postoje starosne granice. Ranije generacije se sećaju viršli koje su se prodavale u paru, u lepinjici sa običnim ili ljutim senfom, dok ih mlađi češće jedu u vidu hot doga, prema američkom načinu konzumiranja viršle - u kifli, sa senfom i kečapom.

Dobar mop za svaki pod!
autor: Gomex | 21.06.2018

Dobar mop za svaki pod!

Nema potrebe da “ogulite” kolena i polomite četke ribajući pod! Bez obzira da li je vaš pod od laminata ili su u pitanju pločice ili parket, imamo najlakše i najbezbednije rešenje za njegovo održavanje...

Uz dobar alat i savet je zlata vredan!
autor: Gomex | 07.06.2018

Uz dobar alat i savet je zlata vredan!

Svaka kuća ili stan treba da imaju nekoliko komada osnovnog alata, čak i ako domaćini ne umeju da rukuju njim. Uvek će se naći predusetljiv komšija, vredan prijatelj ili poznanik koji mogu da poprave, pritegnu ili ukucaju ono što je pokvareno, labavo ili klimavo u kući. 

Serviranje od ručka čini spektakl
autor: Gomex | 24.05.2018

Serviranje od ručka čini spektakl

Praktično nema domaćinstva koje u svojoj kuhinji, odnosno trpezariji nema pribor za jelo, a samim tim i nezaobilazne servise za ručavanje. Ukoliko se pripremate za proslavu i pri tome vas čekaju samo detalji vezani za najnužniju opremu ili se bavite kompletnim renoviranjem kuhinje, odnosno trpezarije, proverite kakav će se servis za ručavanje u renoviranom ili novom delu kuće ili stana najbolje uklopiti.

Sa lakoćom čistite ubrusima
autor: Gomex | 10.05.2018

Sa lakoćom čistite ubrusima

Savremen pristup održavanju higijene površina na kojima se priprema i servira hrana odavno je prevazišao tradicionalne standarde. Naučno je dokazano da su kuhinjske krpe i žice za ribanje često opasni prenosioci zaraza. Ako morate da iseckate meso, tvrde naučnici, bolje je da to uradite na dasci od WC šolje nego na kuhinjskoj dasci! Oni su izračunali da na kuhinjskojdasci ima čak i 200 puta više bakterija od one u kupatilu.

Šta sve možete još sa majonezom?
autor: Gomex | 26.04.2018

Šta sve možete još sa majonezom?

Dok se konzumiranje majoneza zbog velikog procenta masnoća ne preporučuje u velikim količinama, ovaj mnogima omiljeni dodatak u sendvičima i salatama svoju efikasnost otkriva u brojnim situacijama u domaćinstvu. Osim toga, majonez može da zameni i nekoliko proizvoda iz kozmetičke torbice.

Dobar obrok na izletu i kod kuće!
autor: Gomex | 12.04.2018

Dobar obrok na izletu i kod kuće!

Konzervisanje namirnica je zajednički naziv za različite postupke kojima je cilj da u što većoj meri i kroz što duži period očuvaju izvorni kvalitet neke namirnice, odnosno da spreči njeno kvarenje ili degradaciju (razgradnju). Hrana se oduvek konzervisala, ali su danas razvijene savremene metode. Nekad su se najviše primenjivale metoda sušenja i soljenja, koje su bile više iskustvene nego što su se zasnivale na naučnim saznanjima.

Bezbednost dece u vožnji
autor: Gomex | 01.04.2018

Bezbednost dece u vožnji

Automobili danas jesu veoma bezbedni. Mnogo toga se postiglno na ovom polju. Ali ipak, kada govorimo o bezbednosti mališana, uvek može više. To je i razlog nastanka auto sedišta za decu (sedište za bebe). Omogućava da dete vozite sigurno, a onda kada stignete na odredište jednostavno iznesete celo sedište sa vašom bebom unutra.
OTKRILI SMO TOPLU VODU!
autor: Gomex | 08.03.2018

OTKRILI SMO TOPLU VODU!


Vaš grejač za vodu ne radi? Treba vam topla voda u vašoj vikendici ili u garaži ali nemate sprovedene instalacije? Nabavite slavinu za brzo zagrevanje vode koja će za nekoliko trenutaka zagrejati vodu u neograničenim količinama! Slavinu za brzo zagrevanje vode jednostavno postavite na vaš kuhinjski slivnik, uključite je u utičnicu i imate toplu vodu.