B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 02/2022 - Kolumna

autor: Gomex | 20.01.2022
Porodični magazin 02/2022 - Kolumna

Dragi naši,

Istraživanja pokazuju da preko 70% savremenog sveta ključne odluke za svoj život planira i donosi baš pred novogodišnje i božićne praznike. Nekako je zgodno da se zareknemo da ćemo u novoj kalendarskoj godini lakše okrenuti novi list. Preko polovine ovih odluka otpadaju na opšta mesta: promeniću ishranu i posvetiću se fitnesu, ostaviću pušenje, sve propuštene ispite prijaviću za mart, neću više dozvoliti da me posao ophrva i više vremena ću provoditi sa decom...

Potpuna je ironija što Nova godina dolazi usred zime, kada ljude mrzi i da pospreme sopstveno kupatilo, a kamoli da donose i drže se ambicioznih životnih odluka. Ako spadate u one koji Novu godinu vole da dočekaju sa spremnom listom novogodišnjih odluka u rukama, evo kako je najlakše držati ih se.

Pre svega, kraj januara je ipak na početku godine. Preispitajte svoje ambiciozne odluke i setite se krilatice „ko visoko leti, nisko padne”.  Pronađite trenutak vremena za iskrenost prema sebi i suočite se sa svojim problemima. Kada se racionalno sagledaju iz svih uglova, neki problemi mogu postati rešivi na mnogo jednostavniji način.

Nasuprot tome, ako vam je lista želja i odluka predugačka i prezahtevna, to će je učiniti manje ostvarivom. Pokušajte da je revidirate i optimalizujete, da stvari u svom životu rešavate jednu po jednu. Izgledi vam se samim tim značajno povećavaju. Takođe je važno da odredite redosled prioriteta. Pokušajte da razdvojite ono zaista bitno od trivijalnog i eto vam smernica.

Morate priznati da, kada se ovako kaže, stvari deluju mnogo jednostavnije i nijedan savet nije predaleko od istine. Najveći je problem suočiti se sa sobom na iskren i jasan način. Februar je takođe dobar za nove početke, zato nikako ne odustajte.