Dragi naši,
Nekada davno, imao sam komšinicu koja je na svaku primedbu o zdravlju izgovarala primer nekoga ko je završio više-manje fatalno. Recimo, ako se požalite da vas boli noga, ona će se odmah setiti nekog poznanika koga je isto tako zabolela noga, a na kraju se ispostavilo da je to rak kostiju. Ako biste se požalili na kašalj, ona bi se setila svog „rođaka“ koji je dobio upalu pluća i... Jedva živu glavu izvukao. Na kraju je to postala opštepoznata činjenica i predmet raznih pošalica koje je ona i dalje vrlo ozbiljno shvatala i davala svoje katastrofične prognoze.
Pročitaj...Začini su aromatične ili bojene materije biljnog porekla koje se dodaju jelima u cilju poboljšanja organoleptičkih svojstava. Još od davnih dana, začini su prisutni u ishrani. Većina onih koji su i danas u upotrebi datira još iz vremena starih Rimljana, Grka, Egipćana.
Durum testenine su one za koje se najčešće opredeljujemo ako želimo finu i kvalitetnu pastu ili slično jelo. Durum testenina je važna u zdravoj ishrani, zato što sadrži značajan udeo korisnih vlakana, nizak procenat masti i nema holesterola.