B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

11.04.2016
Uspešno održan Zrenjanin Basketball U16 Cup 2016

Uspešno održan Zrenjanin Basketball U16 Cup 2016

Od 07. do 09. aprila Zrenjanin je bio centar evropske košarke za mlade igrače do 16 godina. Tokom ta tri dana grad je ugostio ekipe Real Madrida, Barselone, Fenerbahčea, Darušafake, Vašaš Akademije, Emporio Armanija i Partizana pored domaćeg Petrovgrada i još jednom pokazao da sa pravom nosi epitet "Grada sportova".
 
Ovo takmičenje svečano su otvorili generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Simo Salapura i naš proslavljeni glumac Sergej Trifunović, osnivač Fondacije "Podrži život" koja brine o najmlađima.
 
I ove godine, turnir je imao humanitarni karakter. Celokupan iznos sredstava prikupljen od ulaznica (koje su bile na bazi dobrovoljnog priloga) uplaćen je Fondaciji "Podrži život", a u poluvremenu finalne utakmice revijalni meč odigrali su učenici zrenjaninske Osnovne i srednje škole “9. Maj” i korisnici Dnevnog centra "Naša priča" koje pohađaju deca sa smetnjama u razvoju.
 
Retki su gradovi u Evropi koji imaju priliku da organizuju košarkaški meč dva čuvena španska kluba, a to se upravo dogodilo u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani" – u finalu turnira "Zrenjanin Basketball U16 Cup 2016" snage su odmerili Real Madrid I Barselona, a u izuzetno uzbudljivoj završnici "kraljevski klub" je slavio 68:65 i odbranio prvo mesto osvojeno prošle godine. 
 
Oko 2000 gledalaca prisustvovalo je pravoj reviji evropskih košarkaških talenata, šesnaestogodišnjaka koji će vrlo brzo imati mesta i u najjačim sastavima svojih klubova. Veliki pobednički pehar igračima "Reala" uručio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, istakavši da je prethodnih dana Zrenjanin ponovo bio grad vrhunskog sporta i grad košarke.
 
Po završetku turnira, organizator Damir Radončić, zahvalio se Gradu Zrenjaninu, sponzorima i svima koji su doprineli da turnir i ove godine bude uspešan i okupi ovako zvučna imena evropske košarke.
- Ovakva utakmica, puno gledalaca, Barselona i Real Madrid usred Zrenjanina, šta drugo poželeti za kraj jednog ovakvog turnira. Drago mi je i zbog humane note turnira, puno je večeras ovde bilo dece, svi su uživali. Utisci su dobri i među gostima i učesnicima turnira. U Zrenjanin su ovim povodom došli ne samo igrači i stručni štabovi ekipa, već i roditelji igrača, košarkaški skauti i treneri, pa slobodno mogu reći da april u Zrenjaninu protiče u znaku košarke. Ovaj sport uvek je bio jako popularan u Zrenjaninu i želja nam je da ga vratimo na staze stare slave, između ostalog i kroz jedan ovakav turnir – rekao je Radončić. 
 

 

{gallery}kosarkaskiturnir2016{/gallery}