B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

18.08.2021
Spektakl na aerodromu: Za vikend nadmetanje najboljih padobranaca

Spektakl na aerodromu: Za vikend nadmetanje najboljih padobranaca

Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub “Zrenjanin” organizuju 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije, koje će biti održano 21. i 22. avgusta, na sportskom aerodromu “Ečka” pored Zrenjanina. Svečano otvaranje je predviđeno za subotu, u 12:30h. Značajan doprinos pomenutom događaju pružila je kompanija Gomex.

Nadmetanje najboljih padobranaca iz Srbije i regiona odigraće se u disciplini skokovi na cilj (u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji). Padobranci će sa visine od 1.000 metara iskakati iz helikoptera i vršiti doskok na elektronski senzor prečnika samo 34cm, sa strogim centrom prečnika od samo 2cm.

U nadmetanju će učestvovati 40 takmičara iz 7 padobranskih ekipa među kojima su: Aeroklub “Zrenjanin”, tim MUP-a Srbije “Delta”, Padobranski klub “Arhistratig” iz Beograda, Aeroklub “Špiro Mugoša” iz Podgorice, Vazduhoplovni klub “Skydive” iz Banja Luke, Padobranska ekipa Vojske Srbije “Nebeske vidre” i Aeroklub “Naša Krila” iz Paraćina.

Takmičarski skokovi održavaće se u subotu, u periodu od 8 do 12 i od 15 do 19 časova, kao i u nedelju od 8 do 12h. Dodela sportskih priznanja biće upriličena na ceremoniji svečanog zatvaranja takmičenja u nedelju, u 14 časova.

Kompanija Gomex i Aeroklub “Zrenjanin” pozivaju sve zainteresovane građane da u subotu i nedelju dođu da isprate ovaj interesantan događaj iz bašte Kluba ljubitelja vazduhoplovstva “Eskadrila” na aerodromu “Ečka”, koja se nalazi neposredno pored cilja gde će takmičari vršiti doskok.