B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

15.03.2019
Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije "Mladenci"
  • Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije "Mladenci"

Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije "Mladenci"

Drugi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije "Mladenci" održaće se 22. i 23. marta 2019. godine u Zrenjaninu u Hali sportova "Medison".

Pod generalnim pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Sajam će svečano biti otvoren u petak 22. marta u 12.00 časova. Prijatelji sajma su kompanija GOMEX i  OTP Banka.

Sajam je simbolično nazvan "Mladenci", jer se veruje da mladi mogu da pomognu oporavak sela i opstanak Srbije. Sajamska smotra biće i u znaku simpozijuma u organizaciji Akademijskog odbora za selo SANU.

Organizatori su najavili da će gosti u gradu na Begeju biti i učenici iz poljoprivrednih škola iz Prištine (Leska), Aleksandrovca, Rekovca, Požarevca, Svilajnca, Valjeva, Šapca, Smedereva, Obrenovca i gotovo svih stručnih škola iz Vojvodine. Učenici će se predstaviti preko svojih novoformiranih učeničkih zadruga kao pravnih lica.

U hali "Medison“ predstaviće se turističke manifestacije „Kobasicijada“ Turija, „Slaninijada“ Kačarevo, „Kulen“ Bački Petrovac“ „Dani šljive“ Osečina, „Župska berba“ Aleksandrovac, „Pršutijada“ Mačkat Zlatibor i „Vršačka šunka“ Vršac, „Belmuž sir“ Svrljig...

Izlagači će prezentovati sopstvene proizvode i artikle dok će biti upriličene degustacije prehrambenih proizvoda, uz celodnevni kulturno umetnički program. Sajam će biti i prodajnog karaktera. Ulaz na Sajam je besplatan, a otvoren je od 10 do 18 časova.

  • Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije "Mladenci"