B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

25.04.2016
Održana manifestacija za decu ,,Pesnička štafeta"

Održana manifestacija za decu ,,Pesnička štafeta"

U organizaciji Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" iz Zrenjanina u periodu od 11. do 22. aprila održana je 42. manifestacija za decu "Pesnička štafeta". Ovogodišnju manifestaciju vodio je jedan od najznačajnijih književnika i stvaralaca za decu mlađe generacije, Dejan Aleksić. 
 
Kompanija GOMEX već nekoliko godina unazad aktivno učestvuje u organizaciji "Pesničke štafete" i prigodnim paketima nagrađuje najbolje mlade pesnike. Naša podrška nije izostala ni ovog puta, a dobitnici nagrada izrazili su veliko zadovoljstvo poklonima koje im je uručio predstavnik kompanije GOMEX. 
 
U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 60 škola iz Zrenjanina, opština Novi Bečej, Nova Crnja, Sečanj, Žitište, Kikinda i Titel, a od 200 pesama koje su bile u konkurenciji za nagrade, izabrano je dvanaest pesama u kategoriji: jedna prva, dve druge i tri treće nagrade, kako za niže tako i za više razrede osnovne škole. Završna svečanost ove veoma značajne manifestacije održana je 22. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina, uz prisustvo velikog broja dece iz grada i okolnih naseljenih mesta, nagrađenih učenika i učenica kao i predstavnika ustanova kulture i prijatelja "Pesničke štafete".
 
Istog dana održana je i završna manifestacija literarnog konkursa "Pismo vojniku" u okviru obeležavanja Dana vojske Srbije. Svečanost je uveličao dečji hor "Sveti Arhangel Mihailo", a pobednici na literarnom konkursu pročitali su svoje radove. Nagrade za najbolje obezbedila je kompanija GOMEX, uz veliku zahvalnost pripadnika Banatskog garnizona i malih pesnika i pisaca.  
 

 

{gallery}pesnickastafeta2016{/gallery}