B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

07.11.2016
Održan Prvi zrenjaninski polumaraton

Održan Prvi zrenjaninski polumaraton

Gotovo 600 takmičara na Prvom zrenjaninskom polumaratonu poslalo je u nedelju, 06. novembra u svet predivnu sliku grada na Begeju. Ideja nekoliko mladih entuzijasta zrenjaninskog Atletsko-rekreativnog kluba "Petrovgrad" tako je na najlepši način prešla sa reči u delo. Oko godinu dana prošlo je od ideje za ovakvim događajem, a poslednjih 6 meseci su tekle intenzivne pripreme da bi sve proteklo kako treba.
 
Pozivu organizatora da pruži podršku ovom veoma značajnom sportskom događaju odazvala se i kompanija GOMEX. Ljubitelji trčanja su došli iz cele Srbije, a internacionalni karakter polumaratonu dali su gosti iz Hrvatske, BiH, Španije i Rusije.
 
Tačno u 11.10h ispred Gradske kuće je dat znak za početak "Trke zadovoljstva" na 7 kilometara kao i polumaratona na 21,4 km. U polumaratonskoj trci slavio je Nenad Živković iz Kruševca vremenom 1 sat i 15 minuta, drugi je bio Igor Stanojević iz Prokuplja, dok je treći kroz cilj prošao Josip Major iz Sombora. Kod dama deonicu od 21,4 km najbrže je pretrčala Novosađanka Aleksandra Burkanović vremenom 1 sat i 29 minuta, druga je bila Zrenjaninka Biljana Bursać a treća Zorica Kulić iz Sombora. U "Trci zadovoljstva" slavio je Aleksandar Adžić iz Beograda dok je kod dama najbrža bila Gizela Šerić iz Odžaka.
 
Ovu manifestaciju svojim učešćem uveličali su i pripadnici Vojske Srbije, njih šesnaestoro, predvođeni brigadnim generalom Željkom Petrovićem, koji su trčali u čast svog poginulog kolege Spasoja Miloševića.
 
Svi koji su trčali dobili su na cilju medalje, a najboljima su pripali pehari i vredne nagrade. Među darodavcima je bila i naša kompanija, a GOMEX je nagradio učesnike "Trke zadovoljstva". Trkači imaju samo reči hvale za organizatore i građane Zrenjanina koji su im pružali podršku tokom trajanja takmičenja.
"Svaka čast Zrenjanine, čast nam je bilo što smo učestvovali, dolazimo i naredne godine!" - poručili su takmičari.
 

 

{gallery}Polumaraton{/gallery}