B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

16.12.2016
Naša priča o prirodi

Naša priča o prirodi

Izložba fotografija autora Predraga Kostina i Danila Đekovića, uz značajnu podršku kompanije GOMEX, otvorena je u četvrtak, 15. decembra u Velikom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

 

Izložba fotografija "Naša priča o prirodi" je pokušaj autora da širem auditorijumu približe prirodne lepote Srbije na jedan nesvakidašnji način - kroz fotografije životinja u njihovom prirodnom ambijentu koji je teško dostupan običnim ljudima.

 

Otvarajući izložbu, dr Oliver Fojkar iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode istakao je "smelost i hrabrost autora da se stope sa prirodom, životinjama i atmosferom u kojoj rade i stvaraju i da na savršen način to predstave kroz fotografije". Fojkar je dodao da se sa sigurnošću može potvrditi da su Kostin i Đeković u samom vrhu liste najboljih fotografa prirode u Srbiji, što izložbi "Naša priča o prirodi" daje dodatnu dimenziju. "Nesumnjivo je velika žrtva koju su ova dvojica autora morali da podnesu, ali su rezultati koje su postigli vredni svakog trenutka provedenog u iščekivanju pogodnih motiva za fotografisanje" - smatra Fojkar.

 

Najveći broj fotografija, autori su načinili na teritorijama JP "Vojvodinašume", SRP "Gornje Podunavlje", Deliblatskoj peščari, SRP "Carska Bara", Rusanda, Slano Kopovo, NP Tara, SRP Uvac kao i u SRP Ritovi donjeg Potisja. Glavni akteri na njihovim fotografijama su divlje životinje koje žive na tim područjima. Dok Danilo Đeković uža interesovanja vezuje za šljukarice, ptice grabljivice (orlove belorepane) i crne rode, Predrag Kostin za svoje motive uzima sisare i to srndaće, jelene, divokoze, šakale, vidre kao i zmije otrovnice koje žive na teritoriji Srbije.

 

Izložba "Naša priča o prirodi" ujedno je i poslednja postavka u Velikom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu za ovu godinu, a biće na uvidu javnosti do 31. januara 2017. godine.

 

{gallery}Izlozbaptica{/gallery}