B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

21.06.2018
Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara "Begej fest" 2018
  • Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara "Begej fest" 2018

Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara "Begej fest" 2018

Sedmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara "Begej fest" i 5. regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu, održaće se u Zrenjaninu od 22. do 24. juna, a organizatori su Svetska asocijacija za duvačke simfonijske orkestre i ansamble (WASBE) i Gradski duvački orkestar Zrenjanin uz podršku kompanije GOMEX.

Na ovom takmičenju će se nadmetati vrhunski orkestri iz pet država, i to iz Poljske, Češke, Mađarske, Rumunije i Srbije, koji će izvoditi kompozicije različitih karaktera i žanrova – zabavna, džez, narodna, klasika… Otvaranje manifestacije je u petak, 22. juna, u 20 časova, na Trgu slobode, odnosno, u slučaju lošeg vremena, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin.

Učestvuje Orkestar MUP-a Srbije, dirigenti su Dragana Jovanović i Branko Milinković, solo Nikola Inić.

U subotu, 23. juna, od 15 do 19.30 časova je takmičenje duvačkih orkestara u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, a od 20 časova je celovečernji koncert Duvačkog orkestra iz grada Prelouc, iz Češke. U nedelju, 24. juna, od 15 do 18.30 časova je drugi dan takmičenja duvačkih orkestara u velikoj sali Kulturnog centra. Manifestacija se završava defileom orkestara od Kulturnog centra do Trga slobode. Svečano zatvaranje, nastup nagrađenih orkestara, dodela diploma i nagrada biće potom upriličeni na Trgu slobode.

Svi programi na manifestaciji su besplatni.

 

 

  • Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara "Begej fest" 2018