B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

17.02.2016
Koncert u znak obeležavanja praznika Sretenje

Koncert u znak obeležavanja praznika Sretenje

Društvo Srpsko-ruskog bratstva "Evgenije Rodionov" i muški crkveni hor "Sveti Arhangel Mihailo" iz Zrenjanina zajedničkim snagama organizovali su u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu Sretenjski koncert u znak obeležavanja praznika Sretenja. 
 
Ovaj događaj imao je donatorski karakter sa ciljem prikupljanja materijalnih sredstava za pomoć horovima i ansamblima koji su nastupili tokom večeri. Kompanija GOMEX takođe se aktivno uključila u organizaciju ovog događaja.
 
Događaj je otvoren himnom Republike Srbije koju su izveli Milica i Davor Dosković, članovi Hora Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a prisustovali su pripadnici Vojske Srbije, lokalne samouprave, sveštenstvo SPC kao i brojne zvanice.
 
Prisutnima u Baroknoj sali obratili su se pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i Dr Dušan Slankamenac, koji je u prigodnoj besedi govorio o Srbiji, Sretenju Gospodnjem, kao i o duhovnoj vezi srpskog i ruskog naroda.
 
Muzičke numere izveli su Dečiji hor "Anastasija", ženski crkveni hor "Anastasija", zatim hor II-5 i II-6 razreda Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" i muški crkveni hor "Sveti Arhangel Mihailo".
 
Ovom prilikom, Društvo srpsko-ruskog bratstva "Evgenije Rodionov" dodelilo je i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su pomogli aktivnosti društva i horova.
 
Zahvalnice su primili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić u ime Grada Zrenjanina, major Rade Daljević u ime Komande za razvoj banatske brigade, direktor OŠ "Petar Petrović Njegoš" Miroslav Brnjoš i prijatelj Društva Mira Grujić.
 

{gallery}Sretenjskikoncert{/gallery}