B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

29.03.2016
Još jedna uspešna godina za Gomex

Još jedna uspešna godina za Gomex

Redovnom godišnjom konferencijom za medije, kompanija GOMEX sumirala je poslovne rezultate ostvarene od aprila 2015. do aprila 2016. godine.
 
Brojnim novinarima obratili su se Goran Kovačević, direktor kompanije GOMEX, Dragan Ranisavljević, direktor za finansijske i opšte poslove i Milun Vojinović, direktor operacija kompanije GOMEX. 
 
- Mi smo danas kompanija sa gotovo 1400 zaposlenih i 121 objektom koji posluju u Vojvodini, Šapcu i na teritoriji Beograda. Tokom 2015. godine ostvarili smo promet od blizu 76 miliona evra, uz profitnu stopu od 2 posto. Naša kompanija od 2007. godine beleži konstantan rast kako prometa tako i broja prodajnih objekata – rekao je direktor Kovačević. Ove godine u planu je da se mreža maloprodajnih objekata proširi otvaranjem novih 25 prodavnica u onim delovima Vojvodine gde još uvek nismo zastupljeni, uz dodatno pojačavanje skladišnih kapaciteta u Zrenjaninu i Šapcu.
 
- Činjenica je da su potrošači u našem trgovačkom lancu prepoznali svoj "komšijski dućan", odnosno trgovinu u kojoj svakodnevno pazare i ponovo se vraćaju. Poverenje koje nam je ukazano pre dvadeset i jednu godinu ne beleži pad, već rast sa svakim novim kupcem, jer od prvog dana kao jedan od strateških ciljeva postavili smo koncept zadovoljnog potrošača. Osim toga, odlično sarađujemo sa svim poslovnim partnerima i zajedno sa njima razvijamo koncept loyalty kartica "Kasica Brojalica" za povoljnije kupovanje, kojih je sada u opticaju čak 180.000, a 80 posto robe prodajemo preko njih – napomenuo je Kovačević.
 
Analizu finansijskih pokazatelja rasta novinarima je obrazložio Dragan Ranisavljević, direktor finansija, pomenuvši pritom izuzetnu važnost stabilnog rasta prodaje u odnosu na prethodni period, dok je direktor operacija Milun Vojinović predstavio novi dizajn "Porodičnog magazina", našeg kompanijskog lifleta uz najavu "pojačanja" pogodnosti koje pruža kupovina "Kasicom Brojalicom" i povećanje broja eksternih partnera u ovom projektu, kojih trenutno ima preko pedeset.
 
Na kraju konferencije, direktor Kovačević osvrnuo se i na segment društveno odgovornog poslovanja GOMEX-a, dugogodišnju saradnju sa zrenjaninskim Narodnim pozorištem "Toša Jovanović" i Sterijinim pozorjem u Novom Sadu, podsetivši tom prilikom novinare i na druge brojne akcije koje smo sa uspehom realizovali tokom 2015. godine.

 

{gallery}Gomex21{/gallery}