B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

17.02.2016
III Festival kobasica u Belom Blatu

III Festival kobasica u Belom Blatu

Belo Blato, selo nadomak Zrenjanina, bilo je premalo da primi sve koji su hteli da se takmiče u proizvodnji i prženju svežih kobasica u okviru III Festivala kobasica, još jedne manifestacije koja Belo Blato učvršćuje na turističkoj mapi Srbije. Domaćini – Udruženje kuvara amatera, negovatelja starih običaja i zaštitnika životne sredine u saradnji sa Mesnom zajednicom su takmičarima i gostima priredili bogat program. 
 
Značajan doprinos ovog događaja za očuvanje etno-nasleđa i kulture bio je podstrek da se kompanija GOMEX aktivno uključi u organizaciju III Festivala kobasica. Naša kompanija obezbedila je nagrade za najbolje u sve četiri kategorije pravljenja kobasica, kao i za najlepši i najuređeniji štand na Festivalu.
 
Dok su se u tradicionalnim drvenim posudama mešali tajni sastojci i začini za ukusne kobasice, takmičarske ekipe, njih više od 50 iz cele Vojvodine i Rumunije, su uz muziku mogli da se počaste i kuvanim vinom. Žiri je tokom takmičenja obratio posebnu pažnju na tok pripremanja kobasica, estetski izgled sveže kobasice, ukus i izgled pečene kobasice kao i dekoraciju stola i posluženja.
 
Nakon višesatnog ocenjivanja prvo mesto za najukusniju kobasicu je pripalo ekipi Gorana Reljića iz Žitišta, drugo mesto je osvojila ekipa iz Belog Blata na čelu sa Stojanom Žižićem, dok su treći bio Miodrag Simić iz Stajićeva. Nagrada za najlepšu dekoraciju stola je pripala članovima ekipe "Vojlovačka družina" iz Vojlovice.
 
Prisutni su tokom celodnevne manifestacije mogli da kupe sveže i pečene kobasice, šunke, slanine i pršute, tradicionalni beloblatski svinjski paprikaš, rakiju i vino, kao i da probaju domaći sir i kolače, pravljene po receptima naših baka.
 
 

{gallery}Kobasicebeloblato{/gallery}