B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

24.03.2022
Gomex vas poziva na svečano otvaranje izložbe fotografija pod nazivom „Reke života”

Gomex vas poziva na svečano otvaranje izložbe fotografija pod nazivom „Reke života”

Izložba fotografija „Reke života” fotografa prirode, Predraga Kostina, biće svečano otvorena u petak, 25. marta u 19h, u Narodnom muzeju Zrenjanin. Na ovoj izložbi biće prikazan deo fotografija koje su se našle u istoimenoj fotomonografiji (Reke života).

Podršku projektu koji veliča prirodu i njene lepote pružila je kompanija Gomex, čije je nastojanje da kroz društveno odgovoran rad da svoj doprinos zajednici i ukaže na značaj očuvanja životne sredine, što je jedna od gorućih tema današnjice.

Monografija, a nakon nje i izložba, donose nam mnoštvo potpuno neotkrivenih činjenica o živom svetu koji obitava u našoj neposrednoj blizini, u kojima i najupućeniji stručnjaci otkrivaju nove informacije.

Izložba predstavlja živi svet nastanjen oko naših velikih reka i pokušaj je autora da utiče na promenu svesti i razmišljanje savremenog čoveka da sačuva prirodu koja polako nestaje. Na fotografijama možemo videti veliku seobu ptica, riku jelena, orlove belorepane kako u gnezdu hrane mladunce i mnoge druge životinje kojima je opstanak ugrožen usled čovekovog nemara.

Fotografisanjem prirode i divljih životinja Predrag Kostin se bavi od 2007. godine. Već godinu dana kasnije pobeđuje na konkursu National Geographic Srbija. Kostin je do sada imao osam samostalnih i nekoliko grupnih izložbi fotografija širom Srbije.

Nedavno objavljena fotomonografija predstavlja kraći rezime svega onoga što je autor radio u poslednjih petnaestak godina. Izdanje sadrži više od stotinu vrhunskih fotografija životinja nastanjenih uz reke koje protiču kroz Vojvodinu, a Kostin je naglasio da je monografija nastala iz njegove velike želje da svim ljudima, na najlepši mogući način, približi temu životne sredine i skriveni svet koji živi u našoj okolini.

Svi posetioci izložbe imaće priliku da kupe svoj primerak.

Dobro došli!