B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

14.06.2021
GOMEX vas poziva na 66. Sterijino pozorje

GOMEX vas poziva na 66. Sterijino pozorje

Najznačajniji pozorišni festival u Srbiji koji neguje pretežno domaću srpsku dramu, ali sada i međunarodni karakter, održaće se po 66. put na sceni Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu. Renomiranoj pozorišnoj smotri će i ove godine podršku pružiti kompanija Gomex. 

Činjenica je da nikad nije bilo toliko neizvesnih situacija u istoriji Sterijinog pozorja, kao što je to bio slučaj u ovoj sezoni… Ipak, na radost svih ljubitelja teatra, jedan od naših najznačajnih i najvećih pozorišnih festivala će se održati od 18. do 26. juna, i to pod sloganom “Zlu vremenu, uprkos!”. 

U glavnoj takmičarskoj selekciji naći će se deset predstava - Gospođa ministarka u režiji Tatjane Mandić Rigonat; Hrvatsko narodno kazalište „Ivana pl. Zajca“ Rijeka (Hrvatska); Deobe, režija Jug Radivojević; Srpsko narodno pozorište Novi Sad, Narodno pozorište Niš, Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici; Vitezovi ‘lake male, režija Andraš Urban; Pozorište „Deže Kostolanji“, Subotica; Kus petlić, režija Milan Nešković; Narodno pozorište/Narodno kazalište/Nepszínház, Subotica; Derviš i smrt, dramatizacija i režija Dejan Projkovski; Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka (BiH-RS); Radio Šabac, tekst i režija Olga Dimitrijević, Šabačko pozorište; Ako dugo gledaš u ponor, autor i reditelj Zlatko Paković, Regionalno pozorište Novi Pazar/Kulturni centar Novi Pazar; Velika depresija, režija Marko Čelebić; Srpsko narodno pozorište/Centar za razvoj vizuelne kulture Novi Sad; Tiho teče Misisipi, režija Ivica Buljan; Beogradsko dramsko pozorište;  Šindlerov lift, dramatizacija i režija Kokan Mladenović; Kamerni teatar 55 Sarajevo (BiH).

Sterijino pozorje počinje 18. juna, a najavljeno je i da neće izostati prateći programi svojstveni ovom festivalu, a više informacija možete potražiti na njihovom sajtu.