B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

09.03.2020
GOMEX vas još jednom poziva na izložbu „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić“

GOMEX vas još jednom poziva na izložbu „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić“

Sa ponosom Vas obaveštavamo da izložba "Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?" nešto više od dve godine nakon prvog postavljanja i dalje živi i putuje iz grada u grad, te će posle Zrenjanina (Narodni muzej), Beograda (galerija SANU) i Kraljeva (Narodni muzej) - od 13. marta do 29. aprila biti postavljena u Narodnom muzeju u Kikindi. 

Učešćem u ovom projektu, naša kompanija je potvrdila visok stepen društvene odgovornosti, ali i rešenost da ulaganjima u ovakve poduhvate sačuva bogato kulturno i istorijsko nasleđe.

Građani su postavku prvi put mogli videti decembra 2017. godine u Salonu zrenjaninskog Muzeja, s obzirom na to da je ovo jedina ustanova u Srbiji koja čuva vredan legat našeg velikog slikara i akademika.

Izložba je organizovana povodom 160. godišnjice rođenja Uroša Predića, a o velikom uspehu i interesovanju javnosti najbolje govori podatak da je za dve godine izložbu videlo preko 57.000 posetilaca.

Autorka je Olivera Skoko, viši kustos–istoričar umetnosti, kojoj pozivi za gostovanje ove izložbe neprestano stižu i iz naše zemlje, ali i iz regiona. Pokrovitelji projekta su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i kompanija GOMEX.