B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

16.11.2016
Gomex podržao izložbu "Moda šešira"

Gomex podržao izložbu "Moda šešira"

U Malom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu u utorak, 15. novembra otvorena je izložba "Moda šešira" autorke Aleksandre Jovanović, višeg kustosa Narodnog muzeja Šabac. Izložba je rezultat trogodišnjeg istraživanja "modiskog" i šeširdžijskog zanata između dva rata, a za ovo gostovanje obogaćena je predmetima iz zbirki Narodnog muzeja Zrenjanina sa osvrtom na nekadašnju Fabriku šešira "Begej".
 
Realizaciju izložbe u Narodnom muzeju u Zrenjaninu podržala je kompanija GOMEX. Izložbu je otvorila Bojana Nićetin, rukovodilac marketinga kompanije GOMEX, podsetivši prisutne da naš prepoznatljiv slogan "Šešir nakrivi, lakše se živi" u potpunosti odgovara tematici izložbe i dodala: "Posebno nas je inspirisalo to što je postavka došla iz Šapca, grada u kojem je GOMEX prisutan u skoro istom obimu u kojem je prisutan i u Zrenjaninu. Potvrđujući visok stepen društvene odgovornosti, izložba nam se učinila kao sjajna ideja i sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu organizatora."
 
Izložba "Moda šešira" rasvetljava fenomen ovog nekada neizostavnog dela odeće i odgovara na pitanja kada se šešir prvi put javlja u istoriji, prati njegovu evoluciju, predstavlja svetske kreatore i modne žurnale. Pored klasične muzejske postavke, na kojoj su izloženi modeli ženskih i muških šešira nošenih 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, na izložbi su kroz ambijentalne celine predstavljeni "modiski" salon i šeširdžijska radionica.
 
Izložba "Moda šešira" u Malom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu biće otvorena do 14. januara 2017. godine.
 

 

{gallery}Modasesira{/gallery}