B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

13.05.2016
GOMEX po peti put na "Evropskom selu" u Zrenjaninu

GOMEX po peti put na "Evropskom selu" u Zrenjaninu

U obeležavanju Dana Evrope i velikoj manifestaciji "Evropsko selo" koju su pripremili učenici osnovnih škola sa teritorije Zrenjanina, učestvovala je i kompanija GOMEX, poznata po visokom stepenu društvene odgovornosti i svesrdnoj podršci brojnim akcijama.
 
Zrenjaninski osnovci i njihovi nastavnici kroz manifestaciju "Evropsko selo" nastoje da što bolje predstave zemlje Evropske unije, njihove jezike, tradiciju, kulturu i običaje i različitosti.
 
Ove godine učestvovalo je 26 obrazovnih ustanova. Ideja za organizovanje manifestacije proistekla je iz želje da se promovišu različitosti naroda i država koje čine modernu Evropu, ali i iz činjenice da veliki broj mladih ljudi i dece nije putovalo u zemlje EU i nije imalo mogućnost da ih na taj način bliže upozna.
 
Ovogodišnje "Evropsko selo" otvorili su zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
 
Ovaj projekat je 2012. godine pokrenula Osnovna škola "Mladost" iz Tomaševca, nakon čega su joj se pridružile i druge škole, prepoznajući njegov značaj, edukativni i kreativni potencijal.
 

 

{gallery}evropskoselo2016{/gallery}