B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

29.09.2016
Gomex partner TV serije "Senke nad Balkanom"

Gomex partner TV serije "Senke nad Balkanom"

Na impozantnom filmskom setu u sredu, 28. septembra predstavljen je novi umetnički projekat našeg proslavljenog filmskog reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića, TV serija "Senke nad Balkanom". Radnja ove dramske kriminalističke serije odigrava se 1928. godine u Beogradu, kao prestonici Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.
 
Kažu da je ovaj period s kraja 20-ih do kraja 30-ih godina odredio budućnost svih ovih prostora. To je jako intenzivan period prepun kontroverznih događaja. Interpol je tada ovaj naš deo nazvao "Kolumbija Evrope" zbog raskrsnice opijumskih puteva koji su prolazili preko ovih prostora. To je Bjelogrliću bila inspiracija da napravi priču o jednom periodu koji je intenzivan, kontroverzan i pun neočekivanih obrta.
 
Među pokroviteljima ovog zanimljivog serijala je i kompanija GOMEX. Mišljenja smo da je tema kojom će se "Senke nad Balkanom" baviti, kao i odlična glumačka ekipa i scenario "formula za uspeh" ovog ostvarenja. Iz tog razloga, sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv popularnog Bjele da postanemo deo projekta.
 
Serija prati iskusnog policijskog inspektora Andru Tanasijevića Taneta, kojeg igra Dragan Bjelogrlić i njegovog novog kolegu, mladog insprektora Stanka Pletikosića koga tumači Andrija Kuzmanović. Kreativni direktor ovog projekta, Dragan Bjelogrlić, okupio je izuzetno kvalitetnu grupu autora među kojima se nalaze i glumci Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Žarko Laušević, Srđan Todorović, Dragan Petrović, Tamara Krcunović, Branimir Brstina, Slobodan Boda Ninković itd. Ozbiljnost ove međunarodne koprodukcije leži i u ulaganju u svaki scenografski element pa je tako za potrebe snimanja ove TV serije izgrađen novi filmski grad u Barandi.
 
Jedna lokacija za snimanje predstavlja sirotinjski deo Beograda kao što su Jatagan mala, Pištolj mala, Sava mala... sa malim trošnim kućama, zemljanim stazama, u kojoj centralno mesto zauzima kafana "Kod Nišliju", dok je u drugom delu predstavljen bogatiji, popločan deo, sa zgradom Policijske uprave Beograd, jorgandžijskom i bonbondžijskom radnjom, berbernicom, pijacom, gradskim kafanama...
 
Emitovanje serije "Senke nad Balkanom", koja će imati deset epizoda, planirano je za jesen 2017. godine.
 

{gallery}Senkenadbalkanom{/gallery}