B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

18.11.2016
Gomex organizovao konferenciju o elektronskom poslovanju

Gomex organizovao konferenciju o elektronskom poslovanju

U organizaciji kompanije GOMEX i uz podršku Zrenjaninskog poslovnog kruga, Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, NALED-a i Grada Zrenjanina, u četvrtak, 17. novembra održana je konferencija o elektronskom poslovanju, e-upravi i EDI standardima. 

 

Otvarajući konferenciju, direktor za finansijske i opšte poslove kompanije GOMEX Dragan Ranisavljević istakao je da naša kompanija već pet godina investira u informacione tehnologije. On je dodao da nas činjenica da živimo u elektronskom okruženju navodi na konstataciju da ćemo pre ili kasnije svi elektronski poslovati. "Mislimo da je naša obaveza i kao velike kompanije, ali i kao članice NALED-a, da ono što saznamo prenesemo našim poslovnim partnerima i prijateljima, i zato smo se odlučili za organizaciju ove konferencije" - podvukao je Ranisavljević.

 

Slovenačka firma "Panteon group", koja je podržala današnju konferenciju, posluje na tržištu Srbije od 2008. godine. Marko Klasek, suvlasnik firme "Panteon group" obavestio je učesnike konferencije da je Slovenija uvela elektronsko poslovanje pre 15 godina. "Elektronsko poslovanje smanjuje troškove, donosi uštede i smanjuje greške. Ovde smo da prenesemo iskustva, jer dobro je kad ne mora da se kreće ispočetka, nego se samo primenjuje dobra praksa" - napomenuo je Klasek.

 

U pripremi su dva nova zakona - o elektronskom dokumentu i potpisu i elektronskoj upravi i to je veliki zamajac koji će dati Vlada Srbije u elektronskom poslovanju. Zato je ova konferencija od velikog značaja, zaključili su učesnici po završetku okupljanja.

 

{gallery}EDIkonferencija{/gallery}