B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

14.09.2022
64. Dani berbe grožđa u Vršcu

64. Dani berbe grožđa u Vršcu

Manifestacija „Dani berbe grožđa“ - u narodu poznata kao „Grožđebal” - ima dugu tradiciju i održava se svake godine, trećeg vikenda u septembru.

Prva izložba vina u Vršcu održana je u kafani „Kod dva ključa” 1857. godine, a tradicija se nastavlja i sada, 165 godina kasnije. Jedan od sponzora manifestacije je trgovinski lanac Gomex.

„Dani berbe grožđa“ su najvoljenija i najposećenija manifestacija grada Vršca i ove godine su na programu u periodu od 15. do 18. septembra.

Tokom Grožđebala, u slavu berbe grožđa se organizuju mnogobrojna kulturna, zabavna i sportska dešavanja, kao i izložba grožđa i vina.

Neki od najzanimljivijih sadržaja su: karnevalska povorka, dečji maskenbal, nagradna igra „Grožđe iz aviona“, Grožđebalska ulična trka... Što se tiče zabavnih sadržaja, iz programa se izdvajaju koncerti koji će biti održani na glavnoj bini.

Tokom trajanja Grožđebala, za posetioce će biti otvoreni svi vinski podrumi u gradu i okolini. Takođe, u Gomex marketima u Vršcu su pripremljene posebne akcije povodom održavanja manifestacije.