B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Jedna od naših najistaknutijih alpinistkinja Nina Ađanin, uputila se putem najsevernijih delova naše planete na ekspediciju na poslednji netaknuti glečer sa ciljem podizanja svesti o klimatskim promenama i prikazivanja realnih podataka sa ovog glečera.

Kompanija Gomex prati i pomaže Ninu poslednjih 10 godina, a pomažući ovo važno putovanje želimo da pomognemo da ove priče sa Artika stignu i do Vas kao i da razvijemo svest o klimatskim promenama.

27.08.2018
Na glečeru

Na glečeru

Ekipa ekspedicije "Glečeri u pokretu" (Glaciers On the Move), već je gotovo dve nedelje na zadatku na Severnom polu. Nina i ekipa su stigli do glečera.

22.08.2018
Slike sa Arktika

Slike sa Arktika

U nedostatku redovne internet veze, Nina nam je poslala nekoliko lepih fotografija preko satelita, da nam dočara stanje glečera na početku potpuno nenaseljene oblasti Arktika.

20.08.2018
Dan za polazak se primakao...

Dan za polazak se primakao...

Spakovali smo opremu, vreme nam ne ide na ruku. Najavljuju kišu i sneg, baš nešto što nam nije trebalo. Pao je dogovor da ponesemo  i kajake tako da možemo da se krećemo i preko vode.  Najveća opasnost nam preti od polarnih medveda, tako da svako od nas ima pušku i signalni pištolj.

16.08.2018
Ninin početak puta

Ninin početak puta

Dragi moji Gomexovci, 

 

Nakon dva dana putovanja stigla sam do najsevernijeg naseljenog mesta na zemlji. Tu ćemo biti par dana dok ne pridobijemo sve dozvole. Na spisku nam je takođe i nabavka hrane kao i pregled i kontrola celokupne tehničke opreme koje smo poneli sa sobom (da nešto nije slučajno oštećeno tokom putovanja).

15.08.2018
Nina na Arktiku

Nina na Arktiku

Kompanija GOMEX prati i pomaže Ninu poslednjih 10 godina tokom svih njenih uspona i ekspedicija.