B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

05.10.2020
Završeno 65. Sterijino pozorje
  • Završeno 65. Sterijino pozorje
  • Završeno 65. Sterijino pozorje
  • Završeno 65. Sterijino pozorje

Završeno 65. Sterijino pozorje

Sterijino pozorje održano je od 26. septembra do 4. oktobra u Novom Sadu, a kompanija Gomex i ovog puta je podržala organizaciju ove prestižne pozorišne manifestacije.

O nagradama su odlučivali književnik Laslo Vegel (predsednik žirija), dramaturg Jelena Mijović, pozorišni kritičar Igor Burić i dramski pisci Almir Bašović i Željko Hubač. 

Za najbolju predstavu proglašena je "Semper idem" Narodnog pozorišta iz Sombora, u režiji Gorčina Stojanovića, po romanu Đorđa Lebovića, a Nagradu publike dobilo je ostvarenje "Ko je ubio Dženis Džoplin?" Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Sterijinu nagradu za tekst savremene drame dobio je Dimitrije Kokanov za “Kretanje” Novosadskog pozorišta, a za dramaturgiju Slobodan Obradović za “Radničku hroniku” Petra Mihajlovića, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice.

Nagrade za glumačko ostvarenje pripale su Jeleni Ilić i Aleksandru Đinđiću za uloge u predstavi “Kretanje”, Kristi Sorčik za ulogu u predstavi “Gustav je kriv za sve” pozorišta “Deže Kostolanji” iz Subotice i Marku Markoviću za ulogu u predstavi “Semper Idem”.

Nagrada za scenografsko ostvarenje pripala je Mariji Kalabić (predstava “Radnička hronika”), a za najbolje kostimografsko ostvarenje Seleni Orb (predstava “Kretanje”).

Nagrada za originalnu scensku muziku pripala je Drašku Adžiću za predstavu SNP-a “Smederevo 1941”. Nagradom za scenski govor nagrađen je ansambl predstave “Ko je ubio Dženis Džoplin?”.

Ovogodišnje Sterijino pozorje, čije održavanje je dva puta odlagano zbog epidemije virusa korona, održano je pod motom “Stvarnost – čudnija od mašte”.

 

  • Završeno 65. Sterijino pozorje
  • Završeno 65. Sterijino pozorje
  • Završeno 65. Sterijino pozorje