B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

23.09.2020
GOMEX vas poziva na Sterijino pozorje

GOMEX vas poziva na Sterijino pozorje

Jedna od najznačajnijih pozorišnih manifestacija u Srbiji, Sterijino pozorje, biće otvorena 26. septembra u Novom Sadu. Ovaj prestižni pozorišni festival održava se od 1956. godine, a ovogodišnje 65. izdanje trajaće do 4. oktobra.

Partner Sterijinog pozorja, sedmu godinu zaredom, biće kompanija GOMEX, koja je poznata kao višegodišnji sponzor Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, ali i kao neko ko inače pomaže kulturu kao jednu od najugroženijih sfera našeg društva. 

U konkurenciji za priznanja na Sterijinom pozorju 2020. je sedam predstava, dve Bitef teatra ("Lepa Brena prodžekt" i "Kretanje"), dve Srpskog narodnog pozorišta (Smederevo 1941. i "Ko je ubio Dženis Džoplin"), te "Semper idem" Narodnog pozorišta Sombor, "Radnička hronika" Narodnog pozorišta Subotica i “Gustav je kriv za sve” subotičkog pozorišta "Deže Kostolanji".

O nagradama će odlučivati književnik Laslo Vegel (predsednik žirija), dramaturg Jelena Mijović, pozorišni kritičar Igor Burić i dramski pisci Almir Bašović i Željko Hubač. 

Festival će otvoriti naša poznata glumica, Branka Petrić, koja je na ovoj manifestaciji debitovala davne 1962. godine ulogom u predstavi "Otkriće" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za uloge u predstavama istog pozorišta “Putujuće pozorište Šopalović” 1986. i “Rođeni u JU” 2011. godine ovenčana je Sterijinim nagradama.

Repertoar možete pogledati na linku: https://bit.ly/33RqAT0