B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

05.11.2020
CF seminar

CF seminar

Kompanija Gomex podržala je organizaciju seminara na temu cistične fibroze, namenjenog lekarima i medicinskom osoblju. Ovaj seminar biće održan u petak, 6. novembra, u Domu garde Topčider, a moći će da se prati i online, preko Zoom aplikacije.

Osnovni cilj seminara je edukacija zdravstvenih radnika, s obzirom na to da je u pitanju bolest o kojoj se još uvek nedovoljno zna. Lekari će imati priliku da se upoznaju sa dijagnostikom bolesti, ali i procesom lečenja osoba obelelih od cistične fibroze, čime će pacijentima u budućnosti biti pružena mnogo kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Cistična fibroza je retka, genetski nasledna, neizlečiva i smrtonosna bolest. Odražava se u vidu problema sa sistemom disajnih i organa za varenje. S godinama, bolest napreduje i napada pluća i jetru, pa je krajnji ishod neophodnost transplantacije ovih organa. Terapija osoba sa cističnom fibrozom je svakodnevna i doživotna, a od ove bolesti u Srbiji boluje oko 250 osoba.

S obzirom da se 21. novembra obeležava Međunarodni dan obolelih od cistične fibroze, ovaj događaj je uvertira u novembar, mesec posvećen podizanju svesti o ovoj bolesti.

Ukoliko želite da pratite ovaj seminar, to možete učiniti putem sledećeg linka: https://us05web.zoom.us/j/88192434733?pwd=NjNDczU5YXNTQlNPWnF5WHk2TmVRZz09